Geen categorie

Baarden zijn de shit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een tijd terug kregen wij de vraag of we wilde mee werken aan een studentenmagazine. We werden hiervoor geinterviewd.

De baard is back. Menig man laat het scheermes staan en draagt het kingordijn der mannelijkheid met trots. Van een bescheiden sikje tot de ‘full-on’ baard; gezichtsbeharing mag weer. Bovendien is het in de wintermaanden lekker warm. Hoog tijd om een baardenexpert aan de… eh, snor te voelen. Zeven vragen aan een baarddrager en oprichter van de blog ‘debaard.nl’.

Wat heb je zelf met baarden?

Zelf heb ik altijd een baardje gehad, maar dit was meer een stoppelbaard. De laatste twee jaar laat ik hem groeien, maar wel verzorgd. Vorig jaar ben ik begonnen met de blog debaard.nl, eigenlijk als grapje. Ik kon niet echt een website vinden waar ik tips kon vinden voor het bijhouden van je baard. Het domein ‘debaard.nl’ bleek nog vrij. Inmiddels is dat een stuk serieuzer geworden met debaardshop.nl en ik ben barbershops.nl gestart.

Wat is de kracht van de baard?

De baard kan kracht en leiding uitstralen. De Facebookpagina ‘Zonder baard geen koning’ was niet voor niets een hit. Het hoort bij mannen met een leidende functie. Je komt volwassener over en het geeft zelfvertrouwen. Een baard draag je, ongeacht wat anderen er van vinden. Bovenal staat het bij sommige mannen erg goed.

Zou elke man een baard moeten dragen?

Voor mijn blog zou ik hier natuurlijk ‘ja’ op moeten zeggen, maar dat is onzin. Sommige mensen kunnen geen baard krijgen en bij anderen staat het niet. Je moet een baard dragen als je je daar goed bij voelt. Niet omdat het hip is. Jij wandelt er elke dag mee rond en moet hem ook willen verzorgen. Een onverzorgde baard is al snel een afknapper.

Over verzorging gesproken, hoe verzorg je de baard het best?

Dat hangt er van af welk type baard je hebt. Voor een stoppelbaard is het belangrijk om de gebieden buiten je ‘natuurlijke groei’ te scheren. Dat geeft de baard wat vorm. Als je je scheert, laat de scheergel of -olie dertig seconden zitten en scheer met de groeirichting mee. Doe dat het liefst met een goed scheerapparaat of baardtrimmer. Houd dit goed bij zodat je verzorgde stoppels niet uitgroeien tot een slonzig baardje.

Baarden zijn de shit!

Ga je voor de volle baard dan is de eerste tip om geduldig te zijn. Het duurt even voordat je een mooie baard hebt. Een crème, dagcrème of baardolie houdt je baard soepel en zacht. Denk om de nek- en wanglijnen, deze breken de baard. En bezoek eens een barbier, die is gespecialiseerd en kan je alles vertellen over het model en onderhoud van je baard.

Hoe weet je welke soort baard je het best staat?

Bij een lang gezicht past een drie dagen baardje of een mooie volle sik het beste. Die ‘breken’ namelijk op de juiste plekken je gezicht en geven je gezicht iets meer breedte.

De ‘P. Diddy-sik’ staat het mooist bij een rond gezicht. Dat is een mooie getrimde snor en de sik getrimd vlak over je kin. Als je een ovaal gezicht hebt, heb je geluk want daarbij past elke baardstijl. Maak het zo gek als je wil.

Bij een vierkant gezicht staat een mooie getrimde en uitgedunde snor geweldig. Je moet hier wel lef voor hebben. Een volle baard is ook een optie, maar trim dan de zijkanten iets korter dan de rest, hierdoor krijgt je baard een iets spitsere vorm. Dit breekt het geheel en maakt het minder grof. Uiteraard is dit geen harde wetenschap, neem de baard die je goed bij jezelf vindt staan.

Is er een manier om je baard sneller te laten groeien?

Er worden op internet middeltjes aangeprezen die zeggen dat ze de baardgroei stimuleren, zoals Minoxidil, maar er is nooit wetenschappelijk aangetoond dat het ook werkt. Je zou het kunnen proberen maar dan wel op eigen risico.

Baardgroei heeft met je genen te maken, de een krijgt misschien veel baardgroei en de ander heeft na acht weken kweken net vier haartjes. Ik ben het wondermiddel voor baardgroei in ieder geval nog niet tegengekomen.

Heb je nog een uitsmijter?

Baarden zijn de shit. Maar draag hem wel als jij je er goed bij voelt en niet omdat het in is.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like