Geen categorie

10 dingen die niemand vertelt als je je baard laat groeien

10 DINGEN DIE NIEMAND VERTELT ALS JE JE BAARD LAAT GROEIEN
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het kweken van een baard is een unieke ervaring. Op het eerste gezicht lijkt het vrij eenvoudig: je laat het scheermes liggen en laat de natuur zijn werk doen. Maar er is veel meer aan de hand dan dat. Als je net begint aan je reis, dan zijn dit 10 belangrijke punten die je moet weten. Heb je al langer een baard? Dan heb je vast en zeker een aantal van deze punten gehad. We zijn benieuwd welke jij allemaal hebt gehad, of misschien wel allemaal…

1. Het jeuken stopt

Het is misschien moeilijk te geloven, maar het zal uiteindelijk stoppen. Sommige komen helaas nooit voorbij de jeuk fase, “they just can’t handle it.” Het is triest, maar waar. Maar geloof ons, na een of twee maanden, stopt de jeuk volledig.

2. Hoe langer de baard, hoe meer tijd het je kost

Lange baard

Soms word je wakker en dan zit je haar gewoon niet goed. Dan kan je bijna al je haarproducten gebruiken, maar gaat het hem gewoon niet worden. De bekende; “bad hair day”. Helaas kan dit ook voorkomen als je een baard hebt. Dan moet je gewoon even onder de douche duiken om daarna je baard in model te brengen met je favoriete baard producten. Want ja producten als baardolie, baardbalsem en baardkammen werken echt.

3. Baardolie is noodzakelijk

Eén van de producten die je baard echt nodig heeft is baardolie. Het belangrijkste van baardolie is dat het de conditie van je haar in orde houdt. Als gevolg hiervan, is je baard gezonder, zachter en je huid eronder is veel minder droog (denk aan de witte schilfers die je krijgt als je door je baard gaat). Weet je niet goed hoe je baardolie gebruikt? Bekijk dan eens deze video.

4. Je raakt gehecht aan je baard

Net als het huis waar je woont, de auto die je rijdt, of je huisdier, hoe langer je een baard draagt hoe meer je die baard gaat waarderen. Je raakt er echt aan gehecht. Mensen die geen baard hebben snappen dit waarschijnlijk niet. Vraag maar eens aan een baarddrager hoeveel tijd hij stopt in het verzorgen van zijn baard. Het is een soort van huisdier onder je kin dat liefde en verzorging nodig heeft.

5. Het gedachte van scheren is angstaanjagend

Baard scheren

Dit is echt een hel! Wij hebben het zelf 1 keer gedaan voor een goed doel. Het voelt gewoon niet fijn als je weet dat het punt er aan komt dat ie eraf gaat. Doen we dus ook NOOIT meer. De eerste keer naar een kapper/barbier was ook een hel. Het voelde alsof er meters afgeknipt werd, maar uiteindelijk is er bijna niets af. Je baard ziet er wel weer goed en verzorgd uit. Gelukkig komen er steeds meer gescholden kappers/barbiers bij die jouw baard in top vorm houden.

6. Je vind overal baardhaartjes

Of het nu in de wastafel is, de douche of op de vloer, die kleine haartjes zijn overal. Haar valt uit wanneer je het kamt. Haar valt uit wanneer je het wast. En scheren/trimmen creëert ook een puinhoop. Hier is helaas weinig tegen te doen, behalve goed stofzuigen.

7. Mensen gaan je vergelijken met andere baarden

Je kunt niet ontsnappen aan deze. Dit kunnen positieve vergelijkingen zijn, maar zoals de meeste zullen zeggen zijn het negatieve vergelijkingen. Refererend naar bepaalde geloven of groeperingen, of de mindere erge kerstman/sinterklaas. Helaas moet je hier mee leven. Meestal word het wel minder, maar er is weinig wat je er tegen kunt doen.

8. Je krijgt meer aandacht vanwege je baard

Of iemand je nu een hipster noemt of je lijkt nu op een bekend persoon, je baard trekt mensen aan. Als jij met een goed verzorgde baard over straat loopt zal je merken dat je wordt aangekeken. Mensen willen het misschien wel aanraken en sommige vrouwen vinden het geweldig.

9. Eten kan lastig zijn

Hoe langer je baard wordt des te lastiger eten is. Alles kan er in blijven hangen. Je gaat echt op een andere manier eten. Denk bijvoorbeeld, eerst je snor opzij duwen om dan een hap te kunnen nemen. Of je eet een broodje waar de saus uit lekt. En de baard zit weer onder…

10. Kameraadschap en baarden

Kameraadschap baarden

Baarden zijn net zoals motorrijders. Ze kijken elkaar even aan, kijken naar elkaars baard en dat is al genoeg. Ze snappen elkaar. En dan komt er een knikje met het hoofd of even een handje. Ze weten allebei wat ze meegemaakt hebben. Elke baard waardeert een compliment, helemaal als het van een andere baard is.

Beard Brotherhood

We zijn benieuwd wie van jullie zichzelf herkennen in deze 10 punten. En buiten dat. Wees trots op je baard en dat je dit bent doorgekomen.

Dit artikel verscheen eerder op UrbanBeardsman

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like