Movies

10 interessante documentaires op Videoland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We hebben het altijd maar over Netflix en Disney+, maar in Nederland hebben we natuurlijk ook nog de on-demand streamingdienst Videoland om voor ons vermaak te zorgen. Naast vele RTL-series en films die je er vindt, zitten er in het aanbod van Videoland ook interessante documentaires en documentaireseries die zeker het kijken waard zijn. Daarom zetten we hier een aantal van de meest interessante Videoland documentaires op een rijtje.

Voetbalmakelaars

De liefhebbers van voetbal vinden allicht een kijkje achter de schermen van een tamelijk mistig deelgebied van de voetbalwereld wel interessant. Bij transfers van spelers komen niet enkel clubs kijken, maar ook zaakwaarnemers en voetbalmakelaars. Een aantal van hen zijn erg succesvol en bekend, zoals Mino Raiola. Maar er zijn er een hoop die in de marge werken en bestaan van het af en toe sluiten van een enigszins lucratieve transfer. Een inkijkje dat je beeld van voetbalmakelaars kan veranderen.

Meghan and the Markles: A Family at War

Ja, de Royal Wedding was vooral iets dat dames interesseerde. Maar waarom was alleen de moeder van Meghan Markle aanwezig bij de bruiloft? Deze documentaire op Videoland doet uit de doeken hoe Meghan vervreemd raakte van haar familie, en dat soort drama is natuurlijk voor iedereen smullen.

De Lockerbie Ramp

De naam Lockerbie roept bij velen slechts vage herkenning op. Vrij lang geleden, in 1988, storte er op dit Schotse dorpje een vliegtuig neer als gevolg van een terroristische aanslag. De ramp koste aan 270 mensen het leven. De aanslag werd gepleegd door Lybische terroristen. Luiste in deze Videoland docu naar de verhalen van overlevenden, ooggetuigen en familieleden van slachtoffers.

Edward Snowden: klokkenluider of spion?

We kennen allemaal wel de naam van ’s werelds beroemdste klokkenluider Edward Snowden. Hij onthulde vanaf 2013 duizenden geheime documenten die zijn vaderland Amerika ernstig in verlegenheid brachten. Daar ziet men hem dan ook als landverrader. Wat hebben zijn onthullingen te weeg gebracht?

Achtergronden van de L.A. Riots

Misschien wel de beste documentaire op Videoland, of de meest indrukwekkende. Op 29 april 1992 braken in Los Angeles ernstige rassenrellen uit, nadat blanke politieagenten op een buitensporig agressieve wijze de zwarte taxichauffeur Rodney King arresteerden. Toen beelden hiervan naar buiten kwamen, was het vier dagen lang oorlog op de straten van L.A. Zowel de rellen als de uitkomst van de daaropvolgende rechtszaak zijn een diepe kras op de Amerikaanse ziel.

Amazing Pigs

Zeker een van de goede documentaires op Videoland is Amazing Pigs, die vooral dierenliefhebbers zal interesseren. In deze documentaire zien we hoe intelligent varkens eigenlijk zijn. Overal ter wereld worden ze gehouden onder allerlei omstandigheden, van Siberië tot op de Bahama’s. Deze en meer opmerkelijke plekken komen voorbij.

Zo wordt het gemaakt: Coca Cola

Nee, in tegenstelling tot de titel vertelt deze documentaire je niet tot in detail hoe Coca Cola gemaakt wordt, maar het biedt wel een zeer interessant kijkje in de geschiedenis van deze enorme onderneming. Je leert bijvoorbeeld dat de uitvinder de rechten van het bottelen van zijn frisdrank voor absurd weinig verkocht, en dat Coca Cola meer te maken heeft met de Kerstman zoals we die kennen dan je wellicht denkt. Je krijgt er helaas geen gratis glaasje cola bij, maar het is wel een uur lang genieten.

De unieke wereld van IKEA

Deze driedelige documentaireserie op Videoland geeft een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van het grootste meubelconcern ter wereld. Zie hoe een nieuwe winkel opgestart wordt, hoe ontwerpers hun ideeën proberen te slijten en hoe een familiebedrijf afhankelijk is de goedkeuring van en levering aan IKEA.

Famke Louise

De Videoland docu Famke Louise is een vierdelige miniserie over artiest en vlogger Famke Louise, die de wereld wist te veroveren. Zij wordt gevolgd tijdens een belangrijke periode in haar leven. Zie hoe Famke Louise haar mannetje staat in een mannenwereld en hoe ze omgaat met zowel fans als haters. Deze Famke Louise documentaire is exclusief te zien op Videoland.

De ultieme tocht van Rusland naar Iran

Oud-soldaat Levison Wood trekt in deze docu serie op Videoland te voet door het Kaukasusgebergte, dat bekend staat om de gespannen sfeer en extremistische groeperingen. Hij ontmoet allerlei mensen terwijl hij, in elk land met een andere gids, het zuiden van Rusland aandoet en daarna door Azerbeidzjan, Georgië en Armenië reist om te eindigen aan de Kaspische Zee in Iran.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like