Lifestyle

2022 wordt een duur jaar: 6 tips voor quick wins om geld te besparen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

2022 gaat voor veel Nederlanders een duur jaar worden. De gasprijzen zijn enorm gestegen, en dat gaat iedereen die nog stookt op gas honderden euro’s extra kosten. Tel daarbij op dat de inflatie relatief hoog is en het gevolg is dat onze koopkracht in 2022 minder wordt. Dat kan een aanleiding zijn om op zoek te gaan naar mogelijke besparingen die het financiële leed wat kunnen verzachten. Maar wat kun je doen? We geven een aantal suggesties voor quick wins die tot besparingen kunnen leiden.

Radiatorfolie en tochtstrippen

Laten we eerst onze aandacht richten op de belangrijkste oorzaak van het probleem: aardgas. Met het hoogtepunt van de winter in aantocht dreigen hogen gasrekeningen voor het warm stoken van je woning. De beste, maar vooral ook Spartaanse optie om daarop te besparen is simpelweg door minder hard te stoken en je warmer aan te kleden. Maar daarnaast kun je ook proberen ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat wanneer je stookt. Investeer daarom in radiatorfolie dat je achter je radiatoren kunt plaatsen om te voorkomen dat de warmte meteen via de muur de woning verlaat. Ook tochtstrippen rond ramen en onderaan deuren kunnen helpen door kou tegen te houden. In beide gevallen gaat het om relatief goedkope producten die in verschillende gemeentes ook nog eens met een subsidieregeling gratis aangeschaft kunnen worden.

Kook voor meerdere dagen

Kook jij nog op een gasfornuis? Dan kun je besparen op de gasrekening door in grotere volumes te koken. Je kunt dan vervolgens dat wat je niet meteen opeet invriezen zodat je op andere dagen een maaltijd hebt die je alleen maar in de magnetron hoeft op te warmen. Zo zorg je ervoor dat je vaker je gasfornuis niet hoeft te gebruiken om voor een warme maaltijd te kunnen zorgen en bespaar je dus op je gasrekening.

Doorlopende reisverzekering

Heb jij een doorlopende reisverzekering? Overweeg dan eens hoe vaak je daadwerkelijk op reis gaat en of het echt wel zin heeft om zo’n doorlopende verzekering te hebben. Je kunt ook voor afzonderlijke reizen een reisverzekering afsluiten. Dan betaal je alleen wanneer je ook daadwerkelijk op reis gaat. De afgelopen twee jaren ben je waarschijnlijk weinig op reis geweest, maar heb je wel gewoon doorbetaald aan deze verzekering. En we zijn nog niet van corona af, dus het is zeker het overwegen waard om je doorlopende reisverzekering stop te zetten.

Tweedehands auto minder zwaar verzekeren

Heb jij een aantal jaren geleden een tweedehands auto aangeschaft die nog een redelijke waarde vertegenwoordigde? Dan heb je hem mogelijk Allrisk verzekerd. Hoewel dat een prettige gedachte is, daalt de zinnigheid daarvan mee met de dagwaarde van de auto in kwestie. Wat is je auto nu nog waard? Zou je voor dat bedrag een nieuwe auto kunnen krijgen wanneer je auto gestolen wordt of total loss raakt? Vraag je dus af of het zinnig is om je auto voor een hoge maandelijkse premie Allrisk verzekerd te houden.

Vaker op de fiets voor korte afstanden

Niet alleen gas is duur op het moment, benzine is ook behoorlijk aan de prijs op het moment. Vooral op de korte afstanden verbruikt je auto relatief veel benzine. Vraag jezelf daarom wat vaker af of het nodig is om met de auto te gaan, of dat je ook op de fiets zou kunnen gaan. Zo bespaar je op je benzinekosten. Overweeg ook om voor een langere periode boodschappen in huis te halen door van tevoren al een heel menu te bedenken, zodat je minder vaak met de auto naar de supermarkt hoeft.

Weekmenu op basis van de aanbiedingen

Als we het toch over het maken van een menu voor een langere periode hebben bij het verzinnen van je boodschappenlijstje: laat je ook eens inspireren door de aanbiedingen. Maak een menu op basis van wat er in de aanbieding is. Zo kun je onder de streep minder kwijt zijn aan je (twee)wekelijkse boodschappen.

Het zijn niet altijd comfortabele maatregelen om te nemen, maar de realiteit is dat je door de stijgende gaskosten creatief moet zijn en moet proberen minder uit te geven om toch rond te kunnen komen. Misschien houd je zo zelfs nog wel geld over dat je voor iets leuks kunt gebruiken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like