Lifestyle

3 redenen om je huis winterklaar te maken

Huis winterklaar maken
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De eerste sneeuwvlokken zijn gevallen en de winter is in volle gang, maar is je huis daar al klaar voor? Het is erg belangrijk om je huis goed te onderhouden om goed de winter door te komen. In dit artikel lees je drie redenen waarom dat belangrijk is.

Je voorkomt lekkage

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het winterklaar maken van je huis is het voorkomen van lekkage. In de herfst en wintermaanden valt er vaak erg veel neerslag en daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te beteden. Om te beginnen kijk je je dakbedekking na, bij een plat dak controleer je of er veel beschadiging is en bij dakpannen kijk je na of alles nog heel is. Heb je een dakkapel, vergeet deze dan ook niet mee te nemen in je check. Hoge kosten van het dakkapel plaatsen betekenen niet dat een dakkapel altijd jarenlang bestendig is tegen alle weersomstandigheden.  Verder is het belangrijk om je dakgoten schoon houden. Door afgewaaide bladeren raken ze snel verstopt en bij veel regen ontstaat er dan snel lekkage.

Je bespaard geld

Een ander aspect van het winterklaar maken van je huis is het onderhouden van goede isolatie. Je huis laten isoleren is een goede investering, omdat het flink terug te zien is in je energierekening. Zorg er daarom voor dat je in alle ramen minstens dubbel glas hebt. Ideaal zou zijn driedubbel glas, er blijft dan stilstaande lucht staan tussen drie verschillende lagen, waardoor je huis nog beter geisoleerd is. Zorg er ook voor dat je tochtstrips plaatst waar nodig en dat er geen kieren ontstaan tussen kozijnen. Wanneer dit wel het geval is is het het beste om de kozijnen te laten repareren. Vind je dit te duur? Kies er dan voor om kunststof kozijnen te plaatsen.

Je voorkomt schade door vorst

Een veel voorkomend probleem tijdens de winter is dat er leidingen kapot vriezen. Zorg daarom dat je de hoofdkraan naar buiten dichtdraait en je de buitenkraan helemaal laat leeglopen. Kijk ook naar of er slecht geisoleerde kamers zijn in huis, waar wel leidingen doorheen lopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een garage of bijkeuken. Wanneer het vriest is het beter om de thermostaat in die ruimtes iets omhoog te zetten, zodat de leidingen niet kapot vriezen.

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like