Lifestyle Tech

3 voorzorgsmaatregelen om je dure smartphone heel te houden

3 voorzorgsmaatregelen om je dure smartphone heel te houden
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wees niet beschaamd om het toe te geven: je smartphone betekent veel voor je. Het is een elektronische metgezel die je in allerlei situaties uit de brand helpt en vele mogelijkheden voor communicatie biedt. Een goede smartphone kan veel dingen goed, en daar zit natuurlijk ook een aanzienlijk prijskaartje aan. Dat is een goede reden om voorzichtig om te springen met je toestel. Het is immers doodzonde als je mooie, dure smartphone beschadigd raakt. Daarom zetten we drie belangrijke voorzorgsmaatregelen om je smartphone heel te houden op een rijtje.

Glazen screen protector

Je dure smartphone heeft natuurlijk een prachtig scherm, en eigenlijk is het zonde om daar iets overheen te plakken. Daar zit wat in, maar wat pas echt zonde is, is dat je je telefoon laat vallen of met dat toestel in je broekzak te licht langs de punt van een tafel loopt en je scherm barst. Natuurlijk is dat scherm wel te vervangen, maar dat is niet goedkoop. Daarom is een screen protector die de klappen opvangt echt geen overbodige luxe. Ga niet voor een plastic velletje, want die beschermt maar beperkt en raakt bovendien snelt bekrast, waardoor het aangezicht van het scherm alsnog lelijk wordt. Ga voor een screen protector van gehard glas. Deze kan een eventuele klap het beste opvangen én behoudt de mooiste weergaven van je scherm.

Hoesje

We laten ons telefoon desondanks allemaal wel eens vallen. Soms glipt hij je zomaar uit de handen, en dat zijn altijd angstige momenten. Om de kans op valschade te minimaliseren, is een hoesje voor om je telefoon eigenlijk bittere noodzaak. Dat is eigenlijk zonde, want zo komt het ontwerp van het toestel niet echt tot zijn recht, maar dat is een offer dat we moeten maken om onze smartphone in goede staat te houden. Er bestaan verschillende soorten hoesjes voor smartphones, waarbij het type dat je dichtklapt als een soort boek eigenlijk het meest bescherming biedt, omdat daarmee ook het scherm bedekt is (als het hoesje dichtgeklapt is tenminste!). Voor ieder model telefoon heb je een apart, passend hoesje nodig. Heb je bijvoorbeeld een iPhone 11, let er dan ook op dat bij je beoogde hoesje iPhone 11 vermeld staat als model waarvoor het hoesje geschikt is.

Dure smartphone heel houden

Diepe zakken

Nederland heeft diepe zakken, liet de regering weten rondom het steunpakket voor ondernemers omtrent de coronacrisis. Maar hoe diep zijn jouw zakken? Veel mannen dragen hun smartphone bij hen in de broekzak, waar ze er snel bij kunnen. Maar die iedere broekzak is even geschikt. Kan jouw telefoon flink diep wegzakken in je broekzak, dan is er niets aan de hand. Past hij er maar net in, dan is het risico levensgroot dat je dure smartphone er een keer uit gaat vallen, en dat levert vaak schade op. Overigens is het natuurlijk wel zo dat je met je telefoon in je broekzak het risico dat je schade veroorzaakt door ergens tegenaan te lopen redelijk groot maakt. In een tas is hij beter beschermd, maar ja, de meeste mannen hebben nu eenmaal geen handtasje.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like