product

5 Tips voor de aanschaf van een voetbaltafel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De voetbaltafel is weer helemaal in.

Op elk hip kantoor staat er wel eentje. Het geeft plezier, strijd en even afleiding op de werkvloer.

Voetbaltafels zijn er er in vele maten en uitvoeringen dus waar moet je nu op letten als je een voetbaltafel wilt aanschaffen.  We vroegen het aan de specialisten van www.voetbaltafelwinkel.nl

1. Weet in welke omgeving je de voetbaltafel gebruikt

Wanneer je een tafelvoetbaltafel koopt om thuis te gebruiken, wordt deze uiteraard op een andere manier gebruikt dan wanneer hij in de sportkantine staat. Het is dan ook belangrijk om je keuze hierop aan te passen. Wanneer je thuis tafelvoetbal wilt spelen, kun je over het algemeen uit de goed uit de voeten met een goedkoper model. Let wel of de voertbaltafel voor de kinderen is of voor volwassenen.  Wel moet je erover nadenken of je hem binnen of buiten neer gaat zetten. Wil je een tafelvoetbaltafel kopen voor buiten, dan moet hij van weerbestendig materiaal gemaakt zijn.

Wil je een tafelvoetbaltafel kopen voor een openbare ruimte, dan zijn er meer zaken waar je op moet letten. Het is dan bijvoorbeeld slim om een tafelvoetbal met glasplaat van gehard glas te nemen. Deze zijn bestendig tegen geweld, en zorgen er ook voor dat de ballen niet gestolen kunnen worden en dat er geen viezigheid in de tafel komt. Als je wilt dat spelers betalen voor een spel, kun je daarnaast nog kiezen voor een tafelvoetbaltafel met muntinworp.

2. Let op het gewicht van de tafelvoetbal

Tafelvoetbaltafels worden vaak intensief gebruikt, en het is dus belangrijk dat je er een koopt die tegen een stootje kan. In de regel geldt: hoe zwaarder de tafel, hoe beter. Wanneer je een zware tafelvoetbaltafel koopt, weet je zeker dat tafelvoetbalspelers hem niet kunnen optillen. Dat betekent dat het spelvlak recht blijft, en er dus niet vals gespeeld kan worden. Een goed uitgangspunt voor het gewicht is om te zoeken naar een tafelvoetbaltafel die 75 kilo of meer weegt

3. Kies voor tafelvoetbal met telescopische stang bij kleine kinderen

Wanneer je verwacht dat er kleine kinderen mee gaan spelen koop een voetbaltafel met telescopische stangen. Telescopische stangen teken niet uit aan de andere kant van de tafel. Hierdoor loop je niet het gevaar dat je per ongeluk iemand port met de stang, of dat deze tegen het hoofd van een kind aankomt. Voor mensen boven de 12 jaar raden we een tafelvoetbal met vaste stangen aan, dat zijn de meeste voetbaltafels.

4. Kijk naar de afwerking van de tafelvoetbal

Let goed op dat alles aan de tafelvoetbaltafel goed is afgewerkt. Er moeten geen scherpe randjes aanzitten waar mensen zich aan open kunnen halen. Kijk ook of de spelers goed op de stang zijn bevestigd, zodat ze niet makkelijk losraken.

5. Goedkoop is duurkoop

Zoals bij bijna alle aankopen geldt ook bij tafelvoetbal kopen: goedkoop is duurkoop. Je kunt beter iets meer geld investeren in een degelijke, zware tafel die jaren meegaat, dan een goedkoop voetbaltafeltje kopen dat het binnen een jaar begeeft. Van de duurdere tafels zijn ook altijd onderdelen, zoals poppetjes, stangen, rubbers, e.d. na te bestellen Het is misschien een investering, maar je hebt er ook langer plezier van!

Zoek je een goede voetbaltafel neem dan contact op met de specialisten van www.voetbaltafelwinkel.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like