Baarden

5 tips om je baard netjes te verzorgen

5 tips om je baard netjes te verzorgen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De baard komt weer helemaal terug. Steeds meer (jonge) mannen dragen vol trots een baard. Bij de dames is het erop of eronder; ze houden ervan of juist niet. Weet je wat de belangrijkste reden is dat veel vrouwen een hekel hebben aan baarden? Ze vinden ze vies en onverzorgd. Bewijs dat ze het mis hebben met deze 5 tips om je baard netjes te verzorgen!

1. Regelmatig bijknippen

Een baard groeit op een andere manier dan je hoofdhaar. Baarden groeien meestal iets sneller en ook iets wilder. Bij langere baarden valt dat minder op dan bij korte baarden. Bij alle baarden is echter de regel dat je zeer regelmatig je baard (laat) bijknippen voor een verzorgd uiterlijk. Bij korte baarden is het aan te raden om dit elke 3-4 weken te doen. Bij langere baarden kun je zo’n 5-7 weken wachten. Wacht in elk geval niet te lang, want een wild groeiende baard wordt sneller als vies en onverzorgd gezien.

2. Wassen

Een baard moet regelmatig gewassen worden. Sowieso dien je hem dagelijks af te spoelen, bijvoorbeeld onder de koude kraan als je je aan het wassen bent. Ga je onder de douche of in bad, dan was je je baard met een milde haarshampoo. Er zijn ook speciale baardshampoos, die doorgaans milder zijn dan haarshampoos voor mannen. Kijk bijvoorbeeld in de folder van de trekpleister of er toevallig een milde shampoo in de aanbieding is.

Verrassende tip: Veel vrouwen vinden het prettig als mannen hun baard wassen met een milde vrouwenshampoo, terwijl ze het wel belangrijk vinden dat mannen hun haren wassen met een mannenshampoo. Tsja. Vrouwen….

Baard wassen

3. Conditioner

Wordt je baard snel droog, stekelig of ruw? Dan kun je hem behandelen met een conditioner. Doe dit ongeveer 1x per week. Kies een conditioner die past bij je baardtype. Conditioners vind je niet alleen bij de drogist, maar ook in de gewone supermarkt. Ze komen regelmatig voor in de Plus folder, maar ook bij andere supermarkten. Conditioners onderhouden de haren en maken ze zachter en gemakkelijker te stylen. Er zijn speciale baardconditioners, maar een zachte haarconditioner werkt ook prima.

4. Je baard verven?

Bij sommige mannen krijgt hun hoofdhaar een andere kleur dan hun baard. Dat gebeurt vooral bij mensen met een uitgesproken haarkleur met een bepaalde tint, zoals rood of blond haar. Ook bij het grijs worden kan het voorkomen dat de baard nog volop kleur heeft en het haar niet, of andersom. In dit soort gevallen kan het goed zijn om je baard te verven zodat je haren weer één geheel vormen. Laat dit bij voorkeur doen bij de kapper, want veel setjes om zelf haren mee te kleuren zijn te agressief en kunnen de kwaliteit van je baardhaar enorm verslechteren.

5. Het gebruik van baardolie

Baardolie is een zachte olie die je in je baard kunt wrijven. De olie zorgt dat de baard minder droog en stug aanvoelt. Ook is de baard gemakkelijker te stylen. Gebruik nooit gel in je baard, want dan krijg je last van irritatie! Baardolie is erg praktisch om je baard weer mooi glad te maken.

Als je een baard hebt, is goede verzorging belangrijk. Allereerst natuurlijk voor jezelf: je wilt er gewoon goed uitzien. Bovendien krijg je met een goed verzorgde baard minder snel last van jeuk of irritatie in de baard. Maar je wilt je baard ook netjes verzorgen voor je partner (of toekomstig partner). Mannen met een nette verzorgde baard zien er veel aantrekkelijker uit dan mannen met een onverzorgd en woest exemplaar. Heb jij een baard, of wil je een baard laten staan? Met deze 5 tips zorg jij het best voor jouw baard.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like