Lifestyle

5 tips voor een mancave

tips voor een mancave
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Na een lange dag werken is het een heerlijk gevoel om lekker op de bank te ploffen. Even nergens meer over nadenken en lekker ontspannen. Soms is het ook wel fijn om daar je eigen ruimte voor te hebben, waarin je alles kan doen en laten wat je wilt en waarbij jij bepaald hoe het er uit ziet. In dit artikel lees je vijf tips om een mancave te maken.

  1. Begin met een goede basis.

Zorg dat de basis van de kamer goed is, zodat je daar later geen omkijken meer naar hebt. Kijk bijvoorbeeld meteen naar wat voor vloer er ligt. Ligt er een houten vloer die je door het hele huis hoort kraken? Dan is het handiger om voor vloerbedekking te gaan. Zijn er veel schuine muren? Dan is het slim om een dakkapel te plaatsen. Zo krijg je in één klap meer licht en ook een stuk meer ruimte. Je kan een dakkapel zo luxe en duur maken als je zelf wilt, met mooie houten kozijnen en extra isolerend glas. Wil je het graag budget houden, kijk dan naar prefab dakkapel prijzen en laat in plaats van houten, bijvoorbeeld kunststof kozijnen plaatsen.

  1. Installeer een televisie

In een mancave kan een televisie natuurlijk niet ontbreken. Zet een mooie televisie neer om voetbal op te kijken, te gamen of om films op te kijken. Het is leuk om om de televisie heen een relaxte bank en zitzakken neer te zetten. Zo kunnen jij en je vrienden optimaal genieten van die horror film, die je vriendin in geen duizend jaar zou willen kijken. Is een televisie toch iets te standaard voor je, installeer dan een beamer zodat je alles op groot scherm kunt kijken.

  1. Maak het persoonlijk

Dit is een ruimte die echt voor jou bedoeld is, zorg daarom ook dat dat er aan af te zien is. Hang bijvoorbeeld posters op van jouw favoriete film of koop iets wat je er bij de inrichting van jullie huis echt écht niet doorheen kreeg. Zo voelt de kamer vertrouwd aan en weet je zeker dat het niet snel gaat vervelen.

Maak het persoonlijk

 

  1. Maak een bar

Vaak heb je wel een vrije muur in een ruimte en deze leent zich perfect om een bar aan te maken. Koop een mooi stuk hout en bevestig deze aan de muur. Installeer er voor een extra touch in biertap in. Wanneer je er mooie barkrukken voor zet is de bar helemaal klaar voor gebruik.

  1. Maak het jezelf makkelijk

Jouw mancave is dé plek waar het oké is om lui te zijn. Zorg daarom dat je alles wat je nodig zou kunnen hebben binnen handbereik hebt. Een leuke tip is om een minibar om te bouwen tot salon tafel. Als je een lage minibar koopt is dit heel makkelijk zelf te doen. Koop mooie stukken hout en timmer een meubel om de koelkast heen. Zo sla je twee vliegen in één klap, je hebt je eten dichtbij en een mooi salontafeltje.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like