Sports

5 topvoetballers die voor het laatst op een WK te bewonderen zijn

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het WK in Qatar is in volle gang, En hoewel het niveau nog wat te wensen over laat, lopen er weer volop topvoetballers rond. Af en toe laten ze nog hun klasse zien. Maar ook de beste voetballers worden op den duur een dagje ouder en raken versleten. Dit WK wordt voor een aantal absolute topvoetballers waarschijnlijk ook hun laatste WK, gezien hun hoge leeftijd. Geniet nog maar even extra van de volgende vijf spelers, want over vier jaar zijn ze er waarschijnlijk niet meer bij.

Luka Modric

De onbetwiste aanvoerder en grote steun en toeverlaat van het Kroatische voetbalelftal is natuurlijk Luka Modric. Modric speelt al sinds 2012 voor de Spaanse topclub Real Madrid, ondanks zijn inmiddels hoge leeftijd van 37 jaar. Waar Modric vier jaar geleden nog met Kroatië de finale van het WK speelde, zou dit echt de laatste keer zijn dat we hem kunnen bewonderen op dit podium. Er zijn immers niet veel spelers die met 41 jaar nog een WK spelen. Waarschijnlijk is Modric tegen die tijd al gestopt met voetballen.

Cristiano Ronaldo

Als er één voetballer ruime ervaring heeft op het wereldkampioenschap voetbal komen, dan is het de Portugees Cristiano Ronaldo wel. Elke keer dat hij erbij was, wist hij ook te scoren, waarmee hij nu recordhouder is. Maar inmiddels is Ronaldo alweer 37 jaar oud en begint de klad er toch wel een beetje in te komen. Bij Manchester United kwam hij nauwelijks meer aan de bak en ging hij met onenigheid weg. Het lijkt er nu op alsof hij zijn laatste jaren als profvoetballer voor een vorstelijk salaris gaat slijten in Saoedi-Arabië. Hoewel het ook weer niet zó verbazend zou zijn als hij over vier jaar zijn voetbalschoenen nog niet aan de wilgen gehangen heeft, heeft het er alle schijn van dat hij dan weinig meer te zoeken heeft op een WK. Momenteel komt hij inmiddels al niet meer tot veel meer dan in de spits staan te wachten op een bal. En natuurlijk af en toe een penalty erin schieten om zijn doelpuntentotaal op te krikken. Maar laten we vooral niet vergeten dat hij tot niet zo heel erg lang geleden misschien wel de beste voetballer ter wereld was.

Lionel Messi

De grote uitdager van Cristiano Ronaldo voor de titel van beste voetballer aller tijden, is natuurlijk de Argentijn Lionel Messi. Ook Messi, die inmiddels Barcelona voor Paris Saint-Germain ingeruild heeft, is weer van de partij en weet ook nog steeds het net te vinden op een WK. Hij is alweer 35 jaar oud. Hoewel je met 39 jaar oud in theorie nog wel zou kunnen voetballen, is het de vraag of het WK dan nog aan je is besteed. Bovendien lijkt misschien niet zo’n streber als Ronaldo, en ligt het in de lijn der verwachting dat hij wat jonger stopt met voetballen dan de Portugees.

Thiago Silva

Iedereen heeft het over mensen als Cristiano Ronaldo en Messi, maar de oudste topper die dit WK speelt is de Braziliaan Thiago Silva. Verdedigers zijn misschien wat minder sexy, maar Thiago Silva heeft zijn kunsten mogen vertonen bij clubs als AC Milan, Paris Saint-Germain en momenteel nog bij Chelsea. Het ligt in de lijn der verwachting dat zijn actieve carrière niet veel langer meer gaat duren en dat hij zeker niet op zijn 42e nog zal aantreden op een volgende WK. Probeer dus ook nog eventjes te genieten van deze uitzonderlijke Braziliaanse verdediger.

Robert Lewandowski

Wat zou Polen zijn zonder Robert Lewandowski? Dat kunnen we op dit WK nog eens gaan bekijken. Maar of dat over vier jaar ook nog zo is, valt te betwijfelen. Lewandowski Is immers al 34 jaar oud. Desalniettemin was hij vorig seizoen nog de beste voetballer van de wereld en maakte hij nog een overstap van Bayern München naar Barcelona. We kunnen dus wellicht zeggen dat Lewandowski nog in de bloei van zijn leven is, maar of dat over vier jaar ook nog zo is, daar zijn we niet zo zeker van.

Onze eigen Virgil van Dijk is overigens ook al 31 jaar. Of hij op zijn 35e er nog steeds evenveel van kan en of er dan niet al door geselecteerd is, is ook nog de vraag. Laten we ditmaal daarom nog maar even met extra veel aandacht naar onze onbetwiste aanvoerder kijken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like