Lifestyle

6 dingen om te doen in 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het nieuwe jaar is begonnen, maar wat voor jaar wordt het? Plannen maken is lastig zo lang corona nog in deze mate onder ons is. Dat wil niet zeggen dat 2022 geen mooi jaar kan worden waar in je belangrijke of memorabele dingen onderneemt. Geen inspiratie? We bespreken zes dingen om te doen in 2022.

Nieuw model baard

Doe eens gek! Je baard is wellicht je trots en je hoeft hem in 2022 zeker niet af te scheren. Maar je kunt er wel eens iets anders mee proberen. Velen van ons doen dat immers ook met ons kapsel, dus waarom niet ook met je baard? Ga dit jaar daarom op zoek naar een ander model voor je baard dat je aanspreekt en waarvan je denkt dat het je zou staan en neem de gok van het veranderen van je baard naar een nieuw model. Bevalt het niet? Dan laat je je baard gewoon weer lekker groeien!

Je partner ten huwelijk vragen

Het huwelijk is ouderwets? Is echte liefde dan ook ouderwets? Als jouw vriendin of vriend al langere tijd in jouw leven is en je je geen toekomst zonder haar of hem zou kunnen bedenken, dan is het helemaal niet raar om die grote volgende stap te nemen en je partner ten huwelijk te vragen. Dat is immers zo’n uniek moment dat je je leven lang bijblijft en een bruiloft is iets moois om naar uit te kijken. Die hoeft dan natuurlijk niet in 2022 al plaats te vinden, want het is verstandiger om te wachten tot alles weer terug naar het oude normaal is en je echt het perfecte trouwfeest kunt geven met al je dierbaren.

Een relatie die niet werkt beëindigen

Bovenstaande is natuurlijk alleen zinnig als je een fijne relatie hebt. Zit je in een relatie die eigenlijk niet werkt? Dan ben je eigenlijk elkaars tijd aan het verspillen door bij elkaar te blijven. De stekker uit een relatie trekken is pijnlijk en zet je leven op z’n kop, maar het is ook een nieuw begin. Daarom is het beter om de pleister er in één keer af te trekken en dit jaar een einde te maken aan een relatie die geen positieve toekomst heeft.

Overstappen op een elektrische auto

De elektrische auto is inmiddels geen unicum meer. Je hoort ze overal tegenwoordig (niet) rijden en de Tesla lijkt zelf dé auto van het moment te zijn. Aangezien elektrisch rijden de toekomst lijkt te hebben en we allemaal een duit in het zakje moeten doen om onze CO2-uitstoot te verminderen, is 2022 wellicht het jaar voor jou om de stap te maken naar een elektrische auto. Dan is het natuurlijk wel het fijnst als je ook een laadpaal kunt installeren op eigen terrein.

Investeren in cryptovaluta

Begin januari 2022 zit de markt voor cryptovaluta in een dip, nadat er in 2021 forse pieken waren. Dat maakt dit ook een goed moment om je eerste investering in cryptovaluta te maken. Zo kun je immers je geld voor je laten werken. Dat is geen korte termijn-investering, maar een waar je wat geduld mee moet hebben. Het is echter zeer denkbaar dat de dip over niet al te lange tijd weer opgevolgd gaat worden door een opleving op de markt, dus wacht niet te lang. Investeer alleen geld dat je ook kunt missen.

Een persoonlijk ontwikkelingsplan maken

Wil jij kunnen doorgroeien binnen de organisatie waar je werkt? Maak dit dit jaar kenbaar aan je werkgever en stel gezamenlijk een persoonlijk ontwikkelingsplan voor jou op. Daarin leg je vast wat de tussenstappen zijn die jij moet nemen om jouw doel te behalen. Deze tussenstappen, bijvoorbeeld een training volgen of meedraaien op een andere afdeling, is iets waarin je werkgever jou kan faciliteren als deze ook doorgroeimogelijkheden ziet voor jou. Ben je eigen baas of zie je geen mogelijkheden om je ambities te vervullen binnen de organisatie waar je nu werkt? Ook dan kan het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan nuttig zijn om richting te geven aan behalen van je persoonlijke doelen.

Net als ieder jaar zit jij in 2022 aan het stuur van je eigen leven, en is het dus ook aan jou om er een goed jaar van te maken waarin je belangrijke stappen zit. Zorg dat 2022 een jaar wordt om te herinneren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like