Movies

6 dingen om te kijken op HBO Max

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Nederland is sinds kort een streamingsdienst rijker: het Amerikaanse HBO Max is nu ook in Nederland geïntroduceerd en de aanbieding die ze gedurende de maand maart hadden heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat vrij veel Nederlanders nu een abonnement op HBO Max hebben. Geldt dat ook voor jou? Dan hebben we een aantal series en films op een rijtje gezet die de moeite waard zijn om te kijken op HBO Max.

Phoenix Rising

Karaktermoord is natuurlijk altijd een beetje twijfelachtig, zeker als er geen sprake is van een veroordeling. Soms is het echter wel relevant om anderen te waarschuwen voor de monsters die gewoon rondlopen op deze wereld. Deze tweedelige documentaire waarschuwt vrouwen voor Bryan Warner, alias Marilyn Manson. Zijn voormalige vriendin Evan Rachel Wood vertelt over schokkende dingen die hebben plaatsgevonden gedurende hun tijd samen en komt in contact met andere vrouwen die hetzelfde is overkomen met dezelfde man. Als je niet op de hoogte bent van het verhaal en de beschuldigingen aan het adres van Marilyn Manson, sla je hier mogelijk stijl van achterover.

Q: Into The Storm

Heb je de laatste jaren wel eens wat vernomen over QAnon? Deze stroming volgt de anonieme, mysterieuze Q in zijn complottheorieën over pedofiele netwerken onder de machthebbers van deze wereld. In deze documentaireserie wordt de evolutie van de beweging gevolgd. De kans is aanwezig dat je als kijker al je vertrouwen in de mensheid verliest, maar dat is geen reden om jezelf niet te verwittigen over de stroming die deze complottheorieën serieus neemt.

Game of Thrones

Nooit gezien, veel over gehoord? De grootste serie van de afgelopen 10 jaar is in zijn geheel te zien op HBO Max. Een kans dus om met eigen ogen te beoordelen of de hype terecht was. Tussen alle scenes met seks en geweld door (en dat zijn er best veel), is Game of Thrones gewoon een goed gemaakte serie die een aparte sfeer neerzet en je als kijker – ook als je sceptisch bent – naar binnen weet te zuigen. Voor je het weet heb je de hele serie gebinged en ben je verliefd geworden op Emilia Clarke.

Who Killed Garrett Phillips?

Deze tweedelige documentaireserie gaat over de moord op een twaalfjarige jongen in de Amerikaanse staat New York. De zwarte ex van de moeder van het kind wordt vanaf het begin als de enige verdachte beschouwd, op een vernederende manier ondervraagd en ingerekend en verdacht gemaakt met bewijs dat op z’n zachtst gezegd rammelt. Een pakkende documentaire die weliswaar weinig antwoorden verschaft of wat er daadwerkelijk met de jongen gebeurd is, maar de zwakheden van de Amerikaanse politie en het rechtssysteem blootlegt.

King Richard

Onlangs vond er een curieus incident plaats bij de Oscars, waarbij acteur Will Smith presentator Chris Rock tijdens de ceremonie sloeg. Vervolgens kreeg Smith dezelfde avond nog wel ‘gewoon’ de Oscar uitgereikt voor beste acteur, een toekenning waar hij in aanloop naar de uitreiking toe aardig voor gelobbyd had. De film in kwestie is King Richard, over hoe de vader van toptennissers Venus en Serena Williams voortstuwde. HBO Max bied je de kans om zelf te beoordelen of die Oscar terecht aan Smith gegeven is, want de film is op de streamingsdienst te bekijken.

Curb Your Enthusiasm

Kun je tegen ongemakkelijke situaties? Probeer dan eens de serie Curb Your Enthusiasm te kijken. Deze geïmproviseerde comedyserie van Seinfeld-maker Larry David plaats hem zelf als hoofdpersoon in allerlei ongemakkelijke situaties waarin zijn tamelijk asociale gedachtes hoogtij vieren. Het gaat om alledaagse situaties waarbij je als kijker vaak de neiging hebt om uit plaatsvervangende schaamte weg te duiken achter een groot kussen, hoewel je jezelf er ook vaak op zult betrappen dat je het met Larry eens bent. Er komen regelmatig bekende mensen voorbij in de serie, wat een leuke bonus is.

Overweeg je ook een abonnement te nemen op Discovery+? Wacht daar dan even mee. Deze dienst is onderdeel van dezelfde moedermaatschappij en er zijn plannen om HBO Max en Discovery+ te integreren. Mogelijk krijg je het er over enkele maanden dus vanzelf bij. Wel bestaat de kans dat de prijs van het abonnement dan omhoog gaat, maar als je van de aanbieding gebruikgemaakt hebt, krijg je daar ‘gewoon’ 50 procent korting op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like