Lifestyle

6 handige tips voor een mannenhuis

6 handige tips voor een mannenhuis
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Alleen wonen kan heerlijk zijn. Soms kies je er zelf voor, soms is het simpelweg omdat je geen partner hebt om mee samen te wonen. Linksom of rechtsom heb je je eigen woning die je geheel naar je eigen hand kunt zetten. Maar daar komt ook de verantwoordelijkheid van het huishouden en het gezellig en praktisch inrichten bij kijken. In het kader daarvan hebben we een zestal tips voor zaken die kunt aanschaffen om je mannenhuis een handige upgrade te geven.

Voor de decoratie in een mannenhuis: kunstplanten

Planten maken je woning gezelliger. Maar het is wel verdomd onhandig dat ze verzorgd moeten worden en letterlijk een eigen leven leiden, waardoor je regelmatig met uitvallende of afsterven planten te maken kunt krijgen. Liever had je wel de gezelligheid van een paar decoratieve planten maar niet te lasten van de zorg ervoor. Dan is de ideale oplossing kunstplanten. Investeer in kunstplanten die echt mooi en waarheidsgetrouw zijn om je mannenhuis op te leuken. Dat is niet goedkoop, maar het scheelt je wel een hoop gedoe.

Voor de keuken: snijafvalbakje

Sommige mannen vinden koken leuk, voor anderen is het een noodzakelijk kwaad. Linksom of rechtsom krijg je tijdens het koken te maken met snijafval. Daar moet je ergens mee naartoe, en het is natuurlijk geen doen als je iedere keer naar een GFT-bak moet om van je snijafval af te komen. Daarom is het ideaal om een afvalbakje voor snijafval te hebben dat je standaard op je aanrecht kunt laten staan. Zorg dat het bakje goed afgesloten kan worden om nare luchtjes te voorkomen. Je kunt eventueel ook restjes kwijt in het bakje. Als het vol zit, kun je het legen. Dat scheelt een hoop lopen, zeker als je GFT-bak buiten staat.

Voor op de bank: flexibel bankplankje

Op de bank wil je ontspannen met Netflix of een voetbalwedstrijd. Daar hoort natuurlijk een drankje bij. Maar hoe irritant is het als je lekker zit om telkens uit je fijne houding te moeten om een slok te kunnen nemen? Je gaat immers je glas of flesje niet op de bank zetten, omdat het risico op knoeien levensgroot is. Heb je een bank met een brede leuning? Schaf dan een bankplankje aan dat bestaat uit een aaneenschakeling van losse latjes. Deze kun je over de leuning van je bank leggen om een veilig plateautje te creëren waarop je je drankje binnen handbereik neer kunt zetten!

6 handige tips voor een mannenhuis

Voor de woonkamer: aroma diffuser

Ieder huis heeft zo zijn eigen geur. Die geur is niet per se altijd aangenaam, zeker als je er niet al te veel werk van maakt om je huis tiptop schoon te houden. En laten we wel wezen: het huishouden zit ons vaak niet echt in het bloed. We doen het liever alleen als het echt moet. Maar je wilt ook gasten kunnen ontvangen, bijvoorbeeld een leuke date. Die wil je niet afstoten met een nare geur. Koop daarom een aroma diffuser voor je woonkamer met een of meerdere geurtjes. Deze vul je met wat water met daarin een paar druppels geurolie. Vervolgens zet je hem aan en verspreidt hij een aangename lucht. Ook bevochtigt hij de lucht, wat fijn is als je last hebt van onaangename droge lucht in huis.

Voor het huishouden: robotstofzuiger

Over het huishouden gesproken: er moeten toch manieren zijn om dat draaglijker te maken. En die zijn er inderdaad. Wat te denken bijvoorbeeld van een robotstofzuiger die je gewoon zijn gang kunt laten gaan terwijl jij op de bank zit of zelfs aan het werk bent. Zo houd je vloeren netjes zonder dat je zelf met een stofzuiger aan de slag hoeft, want dat is niemand z’n hobby. Als je het ervoor over hebt, kan het dus zeker de moeite waard zijn om te investeren in je eigen robotstofzuiger.

Voor de was: luchtontvochtiger

De was, nog zoiets dat moet, maar je nooit zin in hebt. Vooral het ophangen ervan om het te laten drogen is vervelend. Vaak ga je pas wassen omdat je erachter komt dat je spullen tekortkomt omdat ze in de was zitten, en dat betekent dat je moet wachten tot ze droog zijn. Dat gaat in huis vaak niet zo snel, waardoor de boel soms lange tijd aardig in de weg kan hangen. Om het droogproces te versnellen, kan het nuttig zijn om te investeren in een luchtontvochtiger. Deze kun je bij je drogende was neerzetten en aanzetten. Dan kan je was binnen enkele uren droog zijn in plaats van binnen enkele dagen.

Misschien moet je er in sommige gevallen even voor sparen, maar niet alle tips zijn even duur. Het snijafvalbakje, bankplankje en de aroma diffuser hoeven niet veel te kosten. Voor de andere zaken is het de moeite waard om er even wat geld voor te verzamelen om ze aan te schaffen, want ze kunnen stuk voor stuk je leven in je mannenhuis wat makkelijker maken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like