Lifestyle

6 handige tips voor je verhuizing

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Verhuizen is niemand z’n hobby, hoewel het voor sommigen dan wel weer een beroep is. Er komt vaak een hoop kijken bij een verhuizing (zeker naar een koopwoning), terwijl je er eigenlijk op een zo snel en efficiënt mogelijke manier vanaf wilt zijn. Het is immers erg intensief en vermoeiend, zo’n verhuisperiode. Om je een handje te helpen, delen we zes handige tips voor je verhuizing.

Paarse schilderstape

De meesten van ons die gaan verhuizen, willen ook hun nieuwe plekje eigen maken door er te schilderen in de gewenste kleuren. Bij het afplakken gebruiken we vaak de klassieke licht gelige, papieren schilderstape. Als je deze echter te lang laat zitten, beschadig je de muur of het plafond waar de tape op geplakt zit wanneer je hem eraf trekt. Bij de Action kun je paarse schilderstape kopen waarbij dat veel minder het geval is. Zo voorkom je dat je alsnog hoekjes en lastige stukjes dicht bij een muur in een andere kleur moet gaan bijwerken.

Inhoud op dozen noteren

Het is heel gebruikelijk om op dozen te schrijven naar welke ruimte ze moeten. Zeker wanneer je hulp krijgt van anderen, zoals een verhuisbedrijf, bij het verhuizen van je spullen. Maar vergeet ook niet voor jezelf op de dozen te schrijven wat er in zit. Zo kun je je spullen op je nieuwe adres veel sneller terugvinden. Je kunt immers niet alles meteen de eerste dagen uitgepakt krijgen, en dan is het fijn dat je weet waar je de belangrijke zaken kunt vinden. Schrijf dit op alle zijkanten van de doos, zodat het niet uitmaakt hoe ze gestapeld zijn.

Vraag op tijd hulp

Velen van ons hebben niet de financiële ruimte om alle klussen rondom hun verhuizing uit te besteden aan betaalde professionals. Daarom moet je een beroep doen om de mensen in je omgeving die bereid zouden kunnen zijn om je te helpen. Bedenk tijdig wie je waarvoor zou kunnen gebruiken en vraag ze het ook op tijd, zodat ze er in hun agenda rekening mee kunnen houden. Dat betekent dus dat je op tijd moet gaan nadenken over de praktische kant van je verhuizing en het niet op het laatste moment kunt laten aankomen.

Kluspas

Bij verschillende bouwmarkten kun je een zogenaamde kluspas aanvragen als je gaat verhuizen of verbouwen. Met zo’n pas krijg je gedurende een aantal weken een percentage korting op alle aankopen die je in de bouwmarkt koopt. Zo kun je toch weer een beetje geld uitsparen, want je schrikt als je realiseert hoeveel geld je tijdens het klussen naar de bouwmarkt brengt om je nieuwe woning gereed te maken.

Puinzakken

Puinzakken koop je ook voor weinig geld bij de Action. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze geschikt voor het afvoeren van puin, omdat ze van dik, taai plastic gemaakt zijn. Maar ze komen ook uitstekend van pas om je kleding in te vervoeren. Er past een hoop in omdat ze redelijk flexibel zijn en je kleding wordt goed beschermd, tenzij je langs scherpe dingen gaat met de zak. Waar een doos nat kan worden, zit je kleding in een puinzak in principe gewoon droog.

Verhuizen aan het begin van de maand

Wil je een verhuisbedrijf gaan inschakelen om al je spullen van je oude huis naar je nieuwe huis te verhuizen? Veel mensen verhuizen aan het eind van de maand, omdat ze hun huur per het eind van de maand beëindigen in de oude woning. Daardoor ligt er veel druk op verhuisbedrijven aan het eind van de maand, en dat vertalen ze door in hun prijzen. Verhuis je aan het begin van de maand, dan ben je vaak goedkoper uit en is de kans groter dan je verhuisbedrijven vindt die tijd hebben voor jouw verhuizing.

Dan nog een bonustip: licht je huidige buren in over je verhuisdag zodat ze rekening kunnen houden met de overlast en maak zo snel mogelijk kennis met je nieuwe buren om begrip te vragen voor de overlast bij het klussen. Zo voorkom je dat je mensen tegen het hoofd stoot. Zeker bij je nieuwe buren wil je geen valse start maken, want als het goed is moet je het nog een hele tijd met elkaar uithouden. Tenzij je er in slaagt om ze te weg te jagen, of zij jou.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like