Lifestyle

6 redenen om niet voor lang haar te kiezen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een man met lang haar, je vindt er wat van of je vindt er niets van. De een vindt het stoer, de andere vindt het er onverzorgd uitzien. De een draagt zijn lange haar trots los, de andere draagt een knotje. Als man je haar lang laten groeien behoort tot zeker tot de mogelijkheden, mits je daar voldoende haar voor hebt, maar is het ook een goede keuze? Hoewel de keuze volledig aan jou is, bespreken wij hier zes redenen om niet voor lang haar te kiezen, zeker in combinatie met een baard.

De man-bun vermijden

Hoewel lange haren natuurlijk zeker wel wat hebben, is het in veel gevallen niet gepast als man om ze los te laten hangen. Het gevolg is dat je óf voor een paardenstaart moet gaan, óf voor de zogenaamde man-bun, het beruchte knotje. Hoewel dat knotje tot op zekere hoogte ook wel weer modieus is, is er zeker ook een hoop kritiek op te horen. Andere mannen vinden het lijkt op dichtgeknoopte vuilniszak en vrouwen doen er een beetje lacherig over. Als de realiteit is dat je in het openbaar vaak zo’n knotje moet dragen, zouden wij het afraden om überhaupt lang haar te nemen. Het is zonde van je lange manen om deze vast te moeten knopen als de eerder genoemde vuilniszak.

Vermijd de Nickelback-look

Lange haren waren lange tijd een ‘ruige’ look voor mannen die van rocken houden. Maar dat beeld is inmiddels verstoord geraakt door softies met lange haren. Het begin van het einde was Michael Bolton, maar met Nickelback is de glans van mannen met lang haar er toch wel vanaf geraakt. Voor het geval je de memo nog niet had ontvangen, Nickelback is met gemak een van de minst coole bands de wereld ooit rijk is geweest, en we raden je dan ook van harte af om dat pseudo-rock imago te cultiveren.

Kort haar laat je baard meer shinen

Er bestaan tal van andere dingen die je met je haar kunt doen die je er een stuk stijlvoller uit laten zien dan wanneer je haar lang laat groeien. Kortere kapsels, tot volledig kaal aan toe, laten je zorgvuldig gecultiveerde baard ook veel meer shinen. Deze valt dan veel meer op en krijgt dan eerder de aandacht die hij verdient. Met lang haar gaat je baard een beetje op in de algehele harigheid van je hoofd, en dat is zonde van je pronkstuk.

Schoon en netjes kost meer tijd en geld

Lang haar vergt aanzienlijk meer tijd om schoon en netjes te houden. Het wassen van je haar is simpelweg een stuk lastiger als je haar lang is. Ook heb je daar waarschijnlijk een conditioner bij nodig, dus het onderhoud kost nog meer geld ook. Niet dat het erg is om tijd of geld te steken in je uiterlijk en hygiëne, integendeel zelfs. Maar het is wel tijd die je ook aan je baard of aan je outfit had kunnen besteden. Dan is het de vraag wat je belangrijker vindt. Wij zouden voor de baard en het outfit gaan, want daar kun je pas echt indruk mee maken.

Connotaties van lang haar en baard

Wanneer je deze website bezoekt en de blogs je trekt, veronderstellen we dat je een mooie baard hebt of wilt gaan laten staan. Wanneer we daar dan lang haar bij denken, denken we helaas ook al snel aan het ‘zwerver-imago’. Dat is natuurlijk generaliserend en niet per se altijd het geval voor iedere combinatie van lang haar en een baard, maar het is helaas ook de connotatie die veel mensen hebben bij die combinatie. Aangezien je waarschijnlijk juist graag heel verzorgd wil overkomen, kun je je afvragen of lang haar bij een baard dan wel een verstandige keuze is, of dat je er vooral de plank mee mis slaat.

Halflang haar

Is halflang haar voor een man dan wél een goed alternatief? Het betekent in ieder geval dat je het knotje niet nodig hebt, dus wat dat betreft is het beter. Maar we associëren halflang haar vooral met de wat meer nerd-achtige middelbare schoolmeisjes, en hoewel dat voor hen best charmant kan zijn, zouden we met dat beeld in gedachte er nog een keer over nadenken. Denken we aan mannen met halflang haar, dan denken we in de eerste plaats aan Jort Kelder. Of je die vergelijking op prijs stelt, is aan jou. Het geeft in ieder geval wel weer aanleiding geeft om de bretels tevoorschijn te halen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like