Geen categorie

6 redenen waarom je documentaires moet kijken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Zelf hou ik ervan om kennis op te doen en te delen.  Ik geef je zes redenen waarom documentaires kijken goed voor je is.

1. Je leert het echte verhaal kennen

Nederland,Amsterdam, foto: Richard MouwJe leest over iets in de krant of je ziet het journaal, maar echt diepgang zit er niet in. Een documentaire neemt de tijd om onderwerpen van alle kanten te belichten en de onderste steen boven te krijgen. Weet jij bijvoorbeeld het fijne van motorclub No Surrender?

Nee? Kijk dan de docu De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender. Misdaadverslaggever John van den Heuvel geeft je inkijk hoe het er echt aan toegaat bij deze veelbesproken motorclub.

2. Je weet meer dan je vrienden

Heb jij ook van die vrienden die altijd opscheppen dat ze veel meer weten van een onderwerp, omdat ze toevallig een artikel van twee alinea’s hebben gelezen in de krant? Door het kijken van een documentaire weet jij áltijd veel meer en kun je die opscheppers eens mooi aftroeven met échte feiten en diepgang.

De documentaire ‘ De uitverkorenen’ volgt een lichting jongens die zich na een strenge selectie mochten aanmelden voor de opleiding tot marinier. Een extreem zware opleiding waar velen aan beginnen, maar waarvan maar een zeer klein deel de opleiding voltooien. Zij zijn de uitverkorenen. Kijk deze unieke blik achter de schermen bij streamingdienst Videoland:.

3. Je traint je grijze massa

Documentaires kijken zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven door nieuwe informatie op te slaan. Doordat je brein altijd verbindingen legt met bestaande informatie, krijg je nieuwe inzichten en denkpatronen. Hierdoor word je slimmer en blijven je hersenen actief.

Weet jij wat “ Hdt effect van porno op je brein” is? Check dan deze Docu en kom tot een interessante conclusie.

4. Je leert er altijd íets van

Soms kijk ik gewoon random een documentaire. Ik scrol door het menu en de docu waar ik stop ga ik kijken.  De  eerste reactie is eigenlijk altijd:, hè moet ik die nou echt  kijken?. Na het kijken van de documentaire ben ik vervolgens blij dat ik ‘m gezien heb en eigenlijk altijd heb ik er iets van geleerd! Wist je bijvoorbeeld dat Austin Martin één van de eerste waren die races bergop hielden met hun auto?

Kijk de docu De Ultieme Bondauto om meer te weten te komen over het legendarische Automerk Austin Martin.

5. Breder perspectief op de wereld

Door het kijken van documentaires ontdek je nieuwe werelden. Docu’s geven je inzicht in onbekende plaatsen, levensstijlen en culturen waar je anders maar een beperkt beeld van krijgt.  Zo is het interessant om eens te kijken waarom Hooligans doen wat ze doen en wat zij echte clubliefde vinden.

Kijk maar eens de documentaire Footbal Fight Club over de harde werkelijkheid van echte hooligans.

6. Gewoon omdat het leuk is

Documentaires zijn vaak leuk en onderhoudend om te kijken. Ze zijn ééeen van de makkelijkste manieren om nieuwe informatie te ontdekken. Verhalen komen naar je toe via beeld en geluid. Tegenwoordig zijn we bijna altijd online met onze smartphone en tablet en hebben we toegang tot mooie content die makkelijker tot je komt dan een boek .

Zo is de documentaire Het handboek voor de hipster. leuk om te kijken. Zeker voor de mannen met baarden.

Alle bovengenoemde documentaires bekijk je bij streamingdienst Videoland.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like