Lifestyle

6 reisbestemmingen die leuker lijken dan ze in werkelijkheid zijn

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We kennen ze allemaal, de plaatjes van aantrekkelijke plekken voor je volgende vakantiereis. We kennen ook de klassiekers, waarvan iedereen vindt dat ze de moeite van het bezoeken waard. Toch lijken sommige van die reisbestemmingen leuker dan ze in werkelijkheid zijn. We hebben het niet over de onvriendelijkste reisbestemmingen of gevaarlijkste reisbestemmingen ter wereld, die lijken immers vaak om te beginnen al niet leuk. Hier een aantal voorbeelden van reisbestemmingen waarvoor we je van een tegenvaller willen behoeden.

Taj Mahal

Natuurlijk is de Taj Mahal een van de mooiste bouwwerken op aarde en wil je deze graag gezien hebben. Daar moet je wel een aantal ontberingen voor doorstaan die het misschien een stuk minder aantrekkelijk maken dan het in eerste instantie lijkt. Om te beginnen val je als westerse toerist natuurlijk meteen op in het straatbeeld, met als gevolg dat je werkelijk aan de lopende band lastiggevallen en aangesproken wordt door mensen die iets van je willen. Ook moet je in India (wel van een van ’s werelds meer verrassende reisbestemmingen) zeer op je hoede zijn om ‘Delhi belly’, extreme diarree, te voorkomen. Het lot van veel toeristen is dat ze toch iets eten of drinken waar ze ziek van worden. Eenmaal aangekomen bij Taj Mahal tref je hordes toeristen aan die bij voorbaat al de ideale foto verpesten. Ga je wel, dan is de tip om meteen bij openingstijd (zonsopgang) aanwezig te zijn.

Dresden

In de Oost-Duitse stad Dresden zijn ze er uitstekend in geslaagd om de marketing te focussen op plaatjes met specifieke invalhoeken. Daardoor lijkt het alsof deze platgebombardeerde en daarna herbouwde stad een en al pracht en praal is. Het gaat enkel maar om een handjevol gebouwen die in ere hersteld zijn. De rest is op z’n Oost-Europees (want DDR) ingevuld en niet bepaald een kiekje waard. Stel je verwachtingen dus maar bij als je van plan bent om Dresden te bezoeken.

Tbilisi

De Georgische hoofdstad Tbilisi was lange tijd een onontdekte parel verstopt in een uithoek op de grens van Europa en Azië. De stad heeft een mooi historisch centrum met leuke balkonnetjes, veel hoogteverschillen, een fort en hippe wijkjes. Inmiddels hoort Georgië al een tijdje niet meer in de categorie ‘gevaarlijke reisbestemmingen’ en is het land zelfs hip geworden. Het gevolg is dat de toeristen uit alle hoeken en gaten komen en zo is het idee dat je in een onontdekt geheimpje bent volledig weg. Daarmee heeft de stad ook een beetje van zijn charme verloren.

Athene

Athene spreekt enorm tot de verbeelding, met de Akropolis en daarop het Parthenon die hoog boven de stad uittorenen. Ook het roze parlementsgebouw is de financiële crisis in het land een welbekend beeld. Ook de wijk Plaka is leuk om doorheen te wandelen. Dat doe je dan wel, net als bij het Parthenon in een stoet van toeristen. Maar dat is niet het enige probleem. Athene is namelijk naast deze toeristische hoogtepunten eigenlijk een beetje een vieze stad waar het helemaal niet zo goed vertoeven is.

Marrakech

Op zich Marrakech best een leuke stad om te bezoeken, en heeft het zeker mooie ervaringen te bieden. Het plein Djemaa el Fna is een interessante plek waar Arabië en Afrika samenkomen. Je ziet er straatartiesten en slangenbezweerders, om er een paar te noemen. Maar wat je vooral ziet zijn mensen die gemiddeld een keer per 30 seconden de hand komen ophouden bij jou omdat je duidelijk een westerse toerist bent. Dan is de lol er snel van af. De souk van Marrakech is best leuk, maar eigenlijk is de oude stad van Fez indrukwekkender. Ook daar wil iedereen die je helpt overigens graag geld zien.

Malediven

De Malediven, daar dromen we toch allemaal een beetje van? Heerlijk op een wit strand bij een helblauwe zee met een cocktail en dagelijks een fijne massage. Veel meer kun je er dan ook niet doen. Veel eilanden zijn even groot als je resort, en als je iets anders wilt bezoeken betaal je je blauw aan vluchten. Ga hier dus alleen heen als je echt de hele tijd alleen maar wilt luieren, anders kom je van een koude kermis thuis, en daar is het toch net iets te duur voor.

En vooruit, dan nog een aanrader uit de categorie ‘gevaarlijke landen die eigenlijk wel meevallen en zeker een bezoek waard zijn’: Iran. De mensen zijn er vriendelijk en hartelijk en er zijn een hoop mooie dingen te zien. Misschien wel even vragen of ze de stempel bij binnenkomst en vertrek op een los blaadje willen zetten in plaats van in je paspoort…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like