Movies

7 interessante docu’s om te kijken op HBO Max

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

In maart 2022 stuntte de voor Nederland nieuwe streamingsdienst HBO Max met goedkope abonnementen met levenslange korting. Dat heeft best veel klanten opgeleverd, en is wellicht ook een van de redenen dat het moment met Netflix juist bergafwaarts gaat. Ben jij één van die nieuwe klanten van HBO Max? Dan hebben we aantal tips voor je voor interessante documentaires op HBO Max die de moeite van het kijken waard zijn.

When I Knew

Kort maar krachtig, deze documentaire van 35 minuten vertelt de ervaringen van verschillende homoseksuele mensen over het moment dat ze doorkregen dat ze homoseksueel waren. Niet alleen is het interessant hoe dit per persoon verschilt, maar het levert ook vertederende en hartverscheurende verhalen op. Waar de een het al vroeg van zichzelf wist en volledig accepteert werd door zijn familie, worstelden anderen met afkeuring van familieleden. Een mooi portret van hoe homoseksualiteit weliswaar steeds meer geaccepteerd wordt, maar we er nog lang niet zijn met z’n allen.

Remebering The Artist: Robert de Niro, Sr.

Ooit geweten dat de fabuleuze acteur Robert de Niro een ‘junior’ is en dat zijn vader kunstenaar was? In deze documentaire leer je meer over ‘de vader van’, een gefrustreerde artiest die worstelde met zijn geaardheid. Waar zoonlief de acteur niet bekend staat als van emoties, merk je in deze documentaire dat de herinnering aan zijn vader hem wel degelijk raakt. De focus ligt behoorlijk op de kunst van De Niro senior, waardoor deze documentaire wellicht niet helemaal aan iedereen besteed is.

George Carlin’s American Dream

Comedian George Carlin was (of is ook postuum nog) een grote jongen in de Verenigde Staten, terwijl we hem in Europa niet zo goed kennen. Deze documentaire schetst het leven en de carrière van een gefrustreerde acteur die zich telkens opnieuw wist uit te vinden als comedian op het moment dat hij uit de tijd begon te raken. Zo legde hij de weg af van een tamelijk brave televisiekomediant tot een hippie, een woordkunstenaar en uiteindelijk een snoeiharde commentator van Amerika en haar samenleving.

What Happened, Brittany Murphy?

Actrice Brittany Murphy liep over van het potentieel en was geboren om te acteren en te entertainen. Toch kwam er in 2009 op 32-jarige leeftijd onder vreemde omstandigheden al een einde haar leven. Wat gebeurde er precies met haar? Dat is de vraag die centraal staat in deze tweedelige documentaire die je geheid met een onprettig en onbestemd gevoel achterlaat, in het bijzonder door de vreemde rol die haar echtgenoot en haar moeder spelen in het hele verhaal. Een tamelijk fascinerend mysterie dat vooral ook veel vragen oproept.

Undercurrent: The Disappearance of Kim Wall

Kim Wall was een veelbelovende Zweedse journaliste die in 2017 verdween en uiteindelijk vermoord bleek te zijn door de excentrieke Deense uitvinder Peter Madsen aan boord van diens zelfgebouwde onderzeeër. Een vreemd verhaal dat je vast destijds voorbij hebt horen komen in het nieuws. Leer meer over de achtergrond van dit bizarre verhaal in deze interessante tweedelige documentaire op HBO Max.

The Way Down: God, Greed and the Cult of Gwen Shamblin

Netflix staat vol met fascinerende documentaires over sektes, en HBO Max doet nu ook een duit in het zakje met het volgende bizarre verhaal waarin mensen zich hebben laten meeslepen. Ditmaal gaat het over een Amerikaanse dame genaamd Gwen Shamblin die een eigen ‘christelijke’ kerk oprichtte die draaide rondom gewichtsverlies. Zelf wist ze zichzelf te verheffen tot een soort godheid, terwijl het achter de schermen vooral om hebzucht, macht en intimidatie ging.

When We Were Bullies

Misschien wel het interessantste concept in dit lijstje: When We Were Bullies gaat over een pestincident dat meer dan 50 jaar geleden plaatsvond. De filmmaker gaat op zoek naar klasgenoten van destijds om te zien wat zij zich kunnen herinneren van het incident in kwestie. Een korte documentaire van slechts 34 minuten, maar zeker de moeite van het kijken waard.

Kortom, geen reden om je deze zomer te vervelen als je wel vrij bent maar geen plannen buiten de deur hebt. Dit lijstje is natuurlijk nog maar een kleine greep uit het ruime aanbod op HBO Max, maar voorlopig kun je hier nog wel een tijdje zoet mee zijn!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like