Lifestyle

7 kledingstukken die je niet moet willen hebben of houden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De mode ontwikkelt zich constant, maar gezond verstand blijft als het goed is intact. Met dat gezond verstand kun je een objectieve blik werpen op je garderobe en tot de conclusie gekomen dat niet alles meer het bewaren waard is. Wij geven alvast zeven suggesties voor kledingstukken die je niet moet willen hebben of houden.

(Oud) voetbalshirt

Aan het dragen van een voetbalshirt als casual kledingstuk zit een bovengrens qua leeftijd die misschien aanzienlijk lager is dan je denkt: zo pak en beet het einde van je middelbare schooltijd. Los daarvan veranderen voetbalshirts vaak elk jaar, waardoor een shirt snel gedateerd raakt. Een gedateerd shirt zal door anderen (mannen vooral) vaak als zodanig erkend worden, en daarmee verliest een stuk van zijn ‘coolheid’, want dan ben jij die gaste in dat oude voetbalshirt die schijnbaar te vrekkerig was om een recent shirt aan te schaffen. Gewoon niet dragen dus, maar aan de muur hangen in je mancave of zo.

Driekwart broek

Het een klein stukje oprollen van de broekspijpen van een lang broek kan best hip en stijl vol zijn als je het netjes doet en met een mooie broek. Een daadwerkelijke driekwart broek is voor een man eigenlijk niets. Wij hebben geen sexy benen om te showen, en het ziet er niet uit. Het is het allemaal net niet: het is geen frisse korte broek en het is ook geen nette lange broek.

Shirts met grappig bedoelde teksten

Er kan zo veel fout zijn aan shirts met grappig bedoelde teksten. Het eerste daarvan is dat sommige niet grappig of zelfs ronduit treurig zijn. Female Body Inspector? Ga toch weg. Daar zou je vriendin of vrouw niet eens naast moeten willen lopen. Daarnaast denk je ten onrechte dat zo’n shirt een uiting is van jouw gevoel voor humor. Maar je hebt het helemaal niet zelf bedacht, dus je schept nog valse verwachtingen ook.

Riemen met een enorme gesp

Riemen zijn uitstekende uitvindingen om twee redenen: ze houden je broek omhoog én ze kunnen mooi afkleden. Met de nadruk op kunnen, want je kunt er ook het tegenovergestelde mee bereiken. Een riem moet op subtiele wijze onderdeel uitmaken van je outfit en bij voorkeur afgestemd zijn op de kleur van je schoenen. Een verkeerd gekozen riem doet afbreuk aan je outfit, maar een mooie riem met een veel te grote gesp ook. Het is een smakeloze en ordinaire blikvanger die vooral door countryzangers gedragen wordt. Niet doen.

Shirt met té diepe V-hals

Over de V-hals zijn de meningen verdeeld, maar het feit is dat veel vrouwen ze wel aantrekkelijk vinden bij mannen. Je laat er net even iets meer van je borst mee zien, en ja, dat kan best sexy zijn. Maar te veel laten zien is ordinair en patserig in plaats van sexy. Je begeeft je ermee op Jersey Shore-terrein. Als je gespierd bent en je wilt dat laten zien, dan lukt dat toch wel gezien het feit dat het shirt dan tamelijk strak om je spieren zal zitten en een prima indruk geeft van wat eronder zit.

T-shirt met eraan gestikte lange mouwen

Je hebt t-shirt en je hebt longsleeves. Allebei in principe niets mis mee. Maar dan heb je ook nog t-shirts waar een verlengde mouw aan gestikt is. Eigenlijk hoort daar als vanzelfsprekend een petje bij dat je achterstevoren op hebt. Die tijd was ooit, enkele decennia geleden, maar die is gelukkig al lang en breed begraven. Geen reden om hem weer op te graven en er als een blanke rapper uit de jaren ’90 uit te zien.

Witte sportsokken

Sommige boze tongen beweren dat witte sportsokken weer helemaal ‘in’ raken. Geloof ze niet. Witte sportsokken zijn een manier om te zeggen ‘het interesseert me eigenlijk allemaal helemaal niks’. Kun je dan helemaal niets meer met goed gevoel doen met witte sportsokken? Jawel: ze gebruiken zoals ze bedoeld zijn, namelijk voor het sporten, of er een sokpoppenshow mee opvoeren voor je kinderen.

Het zijn slechts goedbedoelde adviezen, uiteraard met knipoog. Draag vooral waar je je goed in voelt. Maar verwacht ook vooral niet dat de meeste mensen je gaan complimenteren op je smaakvolle outfit als je de straat op gaat met een van de bovenstaande kledingstukken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like