Lifestyle

7 leuke uitjes voor in de meivakantie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De meivakantie komt er weer aan. Misschien moet je gewoon werken, maar met een beetje geluk heb je je vrije dagen opgenomen en kun je leuke dingen gaan doen. Maar het blijft natuurlijk een rare tijd, en een mooie reis naar het buitenland zit er nog niet in. Maar wat kun je wel doen in de meivakantie? We zitten een aantal suggesties op een rijtje ter inspiratie.

Winkelen

Het is bijna niet te geloven, maar vanaf 28 april kan het weer: winkelen zonder reservering. Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als het was vóór corona, want er mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd binnen zijn. Als je er dus geen moeite mee hebt om af en toe even in de rij te moeten staan óf kiest voor winkels waar het rustig is, kun je dus weer ouderwets shoppen.

Terrasje

Als klap op de vuurpijl kun je dat shoppen ook nog eens afwisselen met een lekker biertje op een terrasje in de zon, als het goed weer is tenminste. Ben je vrij tijdens de meivakantie, dan kun je namelijk gebruikmaken van de momenten waarop de terrassen wél open mogen zijn. Tussen 12 uur ’s middags en 6 uur ’s avonds dus, wanneer de meeste mensen gewoon moeten werken. We hebben zo veel schade in te halen dat je net zo goed het winkelen kunt overslaan en gewoon de hele middag op het terras kunt doorbrengen.

Toeren met een oldtimer

Als het lekker weer is, is een toertje natuurlijk hartstikke fijn. Waarom niet eens oldtimer huren en daar een streek mee verkennen die je nog niet zo goed kent? En dan een picknickmand meenemen zodat je onderweg op mooie plekjes kunt stoppen om lekker te genieten van de zon. Uiteraard moet je van de gelegenheid gebruikmaken en leuke foto’s maken met die gave oldtimer die je gehuurd hebt. Dat is leuk als herinnering, maar vooral ook om vrienden de ogen mee uit te steken op Facebook of Instagram.

Knaap bike

Kom je juist liever de auto uit? Dan kun je een tour maken op een zogenaamde Knaap bike. Dat is de stoerste elektrische fiets die er bestaat, met brede banden en een vormgeving die meer op een brommer lijkt. Je hebt er niet eens een rijbewijs voor nodig en kleine kinderen kunnen achterop. Een mooie manier om gezellig rond te tuffen dus die ook geschikt is voor het hele gezin.

Stadswandeling

Je kunt er vast de kinderen niet voor interesseren, maar je partner wellicht wel: een mooie stadswandeling in een plaats die je nog niet (zo goed) kent. Kies wel een kleinere plaats, zodat je geen last hebt van al te veel winkelende mensen. Nederland zit vol met leuke, historische steden en dorpen die je een keer gezien moet hebben. Het goede nieuws is dat je ook nog eens ter plekke een terrasje kunt pakken voor een biertje en een lunch.

The Nature Game

Wil je iets actiefs doen met de kinderen wat ook nog eens leerzaam is? Speel dan The Nature Game in Drenthe of Gelderland. Dit is een spel waarbij je een tablet huurt, waarmee je een route gaat lopen over een schatkaart. Het kompas wijst jullie de weg onderweg zie je met behulp van je tablet dingen die je anders niet kunt zien. Tijdens de route bekijk je allerlei filmpjes, los je raadsels op én speel je interactieve spellen. Ondertussen leren en ontdekken jullie verschillende dingen over de natuur en de omgeving.

Zwemmen

Hoe lekker zou het zijn om eindelijk weer eens te kunnen zwemmen? Zwembaden zijn helaas nog gesloten, maar natuurwater niet. Op 1 mei begint het ‘zwemseizoen’ weer, dus doe er je voordeel mee. De stelregel is om drukte te vermijden en elkaar de ruimte te geven, maar zwemmen in natuurwater mag in principe dus gewoon.

Je vervelen is dus helemaal niet nodig, zelfs nu niet in coronatijd. Als je iets buiten de deur wilt doen, kun je zeker een leuke activiteit vinden. Maar als je met een biertje en een boek in de tuin of op het balkon wil zitten, dan is dat natuurlijk ook een uitstekende besteding van vakantie! Tenzij je kinderen hebt die vrij van school zijn, want zal de rust thuis moeilijk te vinden zijn en kun je beter met het gezin iets leuks gaan doen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like