Lifestyle Entrepreneurship

7 populaire locaties wereldwijd voor digital nomads

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Houd jij van reizen en is het je een doorn in het oog dat je gebonden bent aan Nederland vanwege je werk? Dan is een leven als digital nomad misschien voor jou: werk doen dat je overal kunt doen omdat je niet fysiek aanwezig hoeft te zijn, zolang je maar beschikking hebt over een laptop, stroom en internet. Het is niet voor iedereen, want zonder eigen woonplek moet je vaak wel concessies doen op het gebied van comfort, zoals slapen in hostels of leven vanuit een busje. Is het voor jou wél wat? We bespreken zeven locaties wereldwijd die populair zijn bij digital nomads.

Thailand

Eén van de populairste digital nomad plekken ter wereld is Thailand. Dat komt omdat het land ontzettend goedkoop is om te leven én allerlei geweldige locaties kant. Vooral Chiang Mai is populair onder digital nomads. Zoek je een community, dan moet je hier zijn, wat hier vinden dagelijks evenementen en meetups plaats waarbij je met andere digital nomads in contact kunt komen. Ook het strandoord Koh Lanta is populair onder digital nomads.

Bali, Indonesië

Hoewel Indonesië natuurlijk een islamitisch land is, waardoor je er wat minder vrij kunt leven dan je wellicht zou willen, is Bali een interessante uitzondering. Dit paradijselijke eiland dat ook populair is onder vakantiegangers heeft vooral hindoeïstische inwoners en voelt daardoor een stuk vrijer. Bali staat bol van de prachtige stranden, natuur en spiritualiteit waar je volop kunt genieten. Het populairste strandoord onder digital nomads op Bali is Canggu. Daar vind je veel goede plekken om te werken én gelijkgestemde mensen.

Medellín, Colombia

Het lijkt niet zo voor de hand liggend, maar toch is het zo: de voorheen beruchte Colombiaanse stad Medellín is één van dé digital nomad steden ter wereld. Deze stad in de binnenlanden van Colombia is zo’n beetje het Chiang Mai van Latijns-Amerika. De stad loopt werkelijk over van de digital nomads en is ook nog eens gezegend met een temperatuur die het hele jaar door zo rond de 25 graden zit lang. Je gaat er alleen niet heen voor de stranden, want die zijn er niet.

Mexico

Naast Medellín is ook het Latijns-Amerikaanse Mexico populair onder digital nomads. Het is een aangenaam land om in te leven met zijn levendige cultuur, lekkere eten en relatief lage prijzen. Naast bruisende steden en indrukwekkende cultureel erfgoed is Mexico natuurlijk ook nog gezegend met prachtige stranden en lekker weer.

Bansko, Bulgarije

Hier is een opmerkelijke hotspot die je niet zou verwachten: het Bulgaarse bergdorp Bansko. Veel digital nomads trekken naar dit oord omdat ze zich aangetrokken voelen tot de rust, maar ook tot mogelijkheid tot activiteiten in de buurt: er zijn volop mogelijkheden rondom het dorp om te hiken, wintersporten en om lekker te ontspannen in een van de hot springs.

Georgië

Het mooie Georgië met zijn groene bergen en lange historie is ook echt een bruisende hotspot voor digital nomads aan het worden. Het land zich daar in het bijzonder voor open door als een van de eerste landen ter wereld een speciaal visum voor digital nomads in te voeren. Dit maakt het mogelijk om je er voor langere tijd te vestigen om te werken. Het land is rijk aan steeds meer nieuwe co-workingspaces waar je van zou kunnen profiteren. Naast de prachtige landschappen en het rijke cultureel erfgoed staat Georgië ook bekend om lekker eten, uitstekende wijn en een bruisende hoofdstad.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad heeft weliswaar een wat bedenkelijke geschiedenis en een bevlekte reputatie op het gebied van veiligheid, maar toch roemen velen het als een buitengewoon aantrekkelijke plek om te verblijven. Onder hen zijn ook digital nomads, die zich senang voelen in de grote creatieve scene in de stad. De stad is rijk aan lokale en internationale ondernemers én aan start-ups. Als je dus van plan bent om als digital nomad te gaan ondernemen, dan is Kaapstad een inspirerende omgeving om dat te gaan doen.

Hebben deze bestemming en het leven als digital nomad je interesse kunnen wekken? Zoek dan een baan waarbij je op deze manier kunt leven, of begin een eigen bedrijfje dat leven als digital nomad mogelijk maakt. Leef een leven waarbij je je vrij voelt, de wereld ziet en nieuwe mensen ontmoet!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like