Lifestyle

7 tekenen dat het tijd is om je relatie te beëindigen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het leven is maar kort. Te kort om vast te houden aan een relatie die gedoemd is om te falen. Loslaten is echter moeilijk, en dat zorgt ervoor dat velen van ons niet bereid zijn om de knoop door te hakken om een punt achter een relatie te zetten die gewoonweg niet werkt. Natuurlijk verdienen alle relaties een eerlijke kans, maar je kunt het niet eindeloos blijven proberen. We bespreken zeven tekenen dat het tijd is om je relatie te beëindigen.

Je gaat vreemd

Heb je iemand anders waar je achter de rug van je partner om mee vreemdgaat? Dat is een situatie waar niemand gelukkiger van wordt. Het doen alsof je relatie in orde is en ondertussen zo’n geheim verbergen is een bijzonder slechte basis voor een relatie. Ook als het een ‘foutje’ is, brengt vreemdgaan doorgaans onherstelbare schade aan aan het vertrouwen binnen de relatie. Wees dan ook gewoon een vent, doe het eerlijke ding en verbreek je relatie.

Hij/zij gaat vreemd

Als je partner vreemdgaat, zit je aan de andere kant van het verhaal. Het is erg kwetsend als je dit overkomt van iemand die je vertrouwde. Je kunt je partner wel in genade aannemen, maar je ga je haar/hem ooit weer volledig vertrouwen? Het doet pijn, maar eigenlijk moet je in een situatie als deze gewoon je conclusies trekken.

Je voelt meer ergernis dan liefde

Het is vrij cruciaal in een relatie dat je je partner ook daadwerkelijk mag en het gezellig hebt samen. Je brengt immers veel tijd samen door in een relatie. Als je gevoel dan overheerst wordt door ergernis in plaats van liefde, zit er iets behoorlijk verkeerd. De kans is dan groot dat je eigenlijk gewoon niet goed bij elkaar past. Je zit dan eigenlijk elkaars kostbare tijd te verdoen terwijl je ook op zoek kunt gaan naar een relatie die wél leuk is.

Je vindt geen genegenheid meer bij elkaar

Het fysieke aspect is belangrijk bij een relatie. Dat wil niet zeggen dat je totdat je bejaard bent nog elke dag met elkaar van bil moet gaan, maar het is wel belangrijk dat je bij elkaar de behoefte aan fysiek contact kunt vervullen. Raken jullie elkaar een tijd niet meer aan? Dan ben je misschien meer vrienden dan lovers. Zeg nou zelf, het is toch zonde om het de rest van je leven zonder seks te moeten stellen? En vreemdgaan is écht geen goede optie om het probleem op te lossen. Ga als vrienden uit elkaar en probeer allebei de fysieke aantrekkingskracht bij een ander te vinden.

Je bent verliefd op een ander

Seks en gevoelens, de meningen zijn er over verdeeld wat er de ergste vorm van vreemdgaan is: een seksrelatie met een ander of verliefd worden op iemand anders. Er valt wat voor te zeggen dat het laatste eigenlijk het meest vernietigend is voor je partner, want het geeft niet alleen aan dat de fysieke aantrekkingskracht wellicht ergens anders ligt, maar bovenal dat je hart bij een ander ligt.

Je wordt ongelukkig van je relatie

We willen allemaal gelukkig zijn in het leven. Hoewel je je kunt afvragen of geluk wellicht meer een kwestie van momenten is dan een staat van zijn, staat het in ieder geval buiten kijf dat hetgeen dat je vaste grond moet bieden in je leven – je relatie – je toch zeker niet ongelukkig moet maken. Als je ongelukkig wordt van je relatie, bijvoorbeeld omdat je je ondergesneeuwd, niet gerespecteerd of onbegrepen voelt, is dat een heel duidelijk teken dat je weg moet uit de relatie in kwestie.

Je vraagt je vaak af of je alleen niet beter af was

Je leven delen is niet voor iedereen even makkelijk. Allerlei redenen kunnen ten grondslag liggen aan het gevoel dat je misschien alleen beter af zou zijn dan met je partner. Maar als dit gevoel je regelmatig bekruipt, betekent het wel iets wat je serieus moet nemen. Denk er dan nog eens goed over na of het een terechte en gezonde gedachte is. Zo ja, trek dan je conclusies, want alleen jij kunt de regie voeren over je leven.

Het is geen prettig onderwerp, want een relatie verbreken is moeilijk en pijnlijk. Vraag je echter af of die pijn opweegt tegen de pijn van het doorzetten van een relatie waarin het simpelweg niet goed zit. Nogmaals: het leven is kort, te kort om ongelukkig te zijn.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like