Lifestyle

8 goede voornemens voor je partner

8 goede voornemens voor je partner
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Heb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Doorgaans geven we daar aan het einde van het jaar wat suggesties voor, maar we willen niet in herhaling vallen. Maar weet je wie er waarschijnlijk ook – ten behoeve van jou – wat goede voornemens kan gebruiken? Je partner! Daarom hebben we hier acht goede voornemens voor 2025 voor je partner op een rijtje gezet. Daar zit vast wat herkenbaars tussen.

Minder kritiek hebben

Oh, wat kan het vervelend zijn als je partner de hele tijd overal aanmerkingen op heeft. Het lijkt soms wel alsof je een klein kind bent en niets goed kunt doen. De jaarwisseling is een uitstekend moment voor je partner om zichzelf voor te nemen om daar eens voor goed mee op te houden en het te bewaren voor wanneer het gewenst en constructief is. Constructief voor jou, vooral.

Vaker ingaan op jouw avances

Kijk, het is niet altijd bedoeld als een grapje als een je een seksueel getinte suggestie maakt. Het is een hint, of een duidelijke aanwijzing dat er wat jou betreft wel eens wat mag gebeuren. Hoe vaak wordt het echter niet afgewimpeld alsof je een grapje maakt en komt er dus niets terecht van jouw romantische (?) suggesties. Komend jaar wordt het tijd voor je partner om vaker in te gaan op jouw avances!

Minder rommel maken

Ongeacht wie er uiteindelijk de boel weer moet opruimen als er schoongemaakt moet worden of de schoonmaakster komt, is een rommelig huis storend. En het zijn echt niet altijd wij die een spoor van rotzooi achter ons laten. Kijk maar naar de explosie van spullen in de badkamer. We snappen het, ze hebben het allemaal nodig en ze doen het allemaal voor ons (zeggen ze dan althans), maar dat neemt niet weg dat het niet allemaal wat beter opgeruimd kan worden na ieder gebruik.

8 goede voornemens voor je partner

Geen ‘ik zei het toch’ meer zeggen

Wat zijn de vier irritantste woorden die je in opvolging kunt aanhoren? ‘Ik zei het toch’ komt daar zeker voor in aanmerking. Deze woorden worden vaak uitgesproken op een moment dat je al teleurgesteld of gekwetst bent en helpen niemand behalve schijnbaar het ego van je partner zelf. Het getuigt van liefde en medemenselijkheid om zo’n moment ondersteunend te zijn in plaats van je gram te willen halen. Lijkt ons een goed voornemen voor 2025.

Niet meer vragen wat je denkt

Kun jij alles wat je denkt zomaar onder woorden brengen? Zou je het überhaupt willen? Je partner verwacht het vaak wel van je. Dan ben je weer te lang stil en moet je gaan vertellen wat je denkt. Dat is echter niet altijd geschikt om gedeeld te worden en al zou het kunnen, dan kost het vaak een hoop energie om het te uiten. Laat ons onze gedachten voor onszelf houden net zoals wij dat bij jou doen. Wat niet weet, dat niet deert, immers.

Jou ook eens het laatste woord gunnen

Hoe irritant is het als iemand altijd het laatste woord wil hebben? Dat is nare eigenschap waarmee je eigenlijk uitstraalt dat je nooit ongelijk kunt hebben. Maar niemand heeft altijd gelijk en andermans mening kan, zeker in een relatie, óók ter zake doen. Laat 2025 het jaar zijn dat je partner niet meer altijd het laatste woord hoeft te hebben, maar laat het ook niet betekenen dat het vervangen wordt door een hoop gemok.

Je niet meer ‘per ongeluk’ wakker maken bij het snurken

Snurken is irritant. Maar het hoort wel een beetje bij een slaapkamer delen met iemand. Als je structureel zou snurken en je partner uit de slaap zou houden, dan moet je daar iets aan gaan doen. Als je incidenteel snurkt is het echter hoogst irritant om wakker gepord of gehoest te worden en daarmee wreed uit je slaap gehaald te worden. Het is niet alsof je partner nooit snurkt. Het hoort erbij. Accepteer het, beginnende op 1 januari 2025 (na een paar glazen champagne).

Jou aankijken op het gedrag van jouw familie of vrienden

Culturen verschillen. Ook tussen families en vriendengroepen. Dat kan soms scheve gezichten opleveren. Maar je hebt voor elkaar gekozen in een relatie, dus neem je de randzaken daarbij ook aan. Dat er dan soms momenten zijn dat je niet zo blij wordt van hoe een familielid of een vriend van ons zich gedraagt is heel normaal. Ons erop aankijken is dat niet. Niet meer doen dus in het nieuwe jaar!

De vraag is nu nog hoe je dit wensenlijstje kunt overbrengen naar je partner zonder er ruzie over te krijgen. Misschien deze tekst delen met een lachemoji op social media, en dat je partner dan begrijpt dat jij haar hierin herkent? Het blijft natuurlijk glad ijs. En reken er maar op dat je zelf dan ook wat suggesties voor goede voornemens voor 2025 terugkrijgt!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like