Lifestyle

8 kledingstukken die elke man in zijn garderobe zou moeten hebben

8 kledingstukken die elke man in zijn garderobe zou moeten hebben
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Er zijn een aantal kledingstukken die elke stijlvolle man in zijn garderobe zou moeten hebben. Dit zijn tijdloze items die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden en die je altijd een elegante en verzorgde uitstraling geven. In dit artikel bespreken we acht voorbeelden van zulke kledingstukken die in jouw kledingkast aanwezig zouden moeten zijn. Heb je ze nog niet, dan is het dus tijd om te gaan shoppen!

Goed passend maatpak

Het ultieme kledingstuk voor de stijlvolle man is natuurlijk het maatpak. Niet alleen kan een goed passend maatpak fantastisch staan en ervoor zorgen dat je je helemaal het mannetje voelt, is het ook een goede keuze voor uiteenlopende wat formelere gelegenheden. Je kunt je maatpak aan naar een bruiloft, maar ook naar een belangrijke zakelijke afspraak hebt. Tenminste, als je voor een tijdloze kleur kiest, zoals navy of grijs. Laat je maatpak ook echt op maat maken, zodat het perfect bij je lichaam past.

Donkere spijkerbroek

Een van de meest veelzijdige kledingstukken die je in je garderobe zou moeten hebben, is stiekem ‘gewoon’ een donkere spijkerbroek. Het klinkt gewoontjes, maar donkere jeans die er netjes uitzien kunnen toch echt op verschillende manieren gedragen worden. Combineer je jeans met een nette blouse en een colbert voor een casual zakelijke look, of met een T-shirt en sneakers voor een meer casual outfit.

Wit overhemd

Ook een wit overhemd is onmisbaar in de garderobe van elke man. Het klinkt wat saai, maar een wit overhemd is tijdloos, elegant en veelzijdig. Je combineert het overhemd met het eerdergenoemde maatpak voor een nette, formele look. Maar als je hem draagt met een spijkerbroek, creëer je er een meer casual outfit mee dat er tóch verzorgd uitziet.

8 kledingstukken die elke man in zijn garderobe zou moeten hebben

Colbert of blazer

Naast je maatpak is een los colbert of een blazer ook een uitstekende, nuttige toevoeging aan je garderobe. Hiermee kun je een outfit direct een stijlvolle touch geven zonder dat het formeel wordt. Kies bij voorkeur voor een klassieke kleur zoals blauw, grijs of zwart en combineer het met een spijkerbroek en een blouse voor een casual-chique look. Het mag natuurlijk ook in een wat hippere kleur, maar dan gaat wel wat van het chique element verloren.

Donkergekleurde trui

Een donkergekleurde trui klinkt misschien ontzettend saai en droog, maar je bent blij als je er een tot je beschikking hebt. Het is immers een tijdloos kledingstuk dat gedragen kan worden op verschillende manieren. Trek je donkere trui bijvoorbeeld aan over een overhemd om een casual look te creëren. Trek je hem daarentegen aan onder een colbert, dan creëer je er weer een formele look mee. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor je lichaam warmer blijft.

Chino

We noemden de donkere spijkerbroek al eerder in dit artikel. Daarnaast is het handige om een of meerdere chino’s in je kledingkast beschikbaar te hebben. Chino’s zijn namelijk een goed alternatief voor spijkerbroeken en zijn ook veelzijdig te bruiken. Ze zijn immers geschikt voor zowel formele als casual gelegenheden. Chino’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere kledingstukken.

Leren brogues of oxfords

Schoenen maken de man, zegt men wel eens. Daar valt over te discussiëren, maar feit is dat ze zeker helpen om je outfit een stijlvolle uitstraling te geven. Ze maken je outfit af. Investeer daarom bij voorkeur in een paar kwalitatieve, tijdloze schoenen zoals leren brogues of oxfords. Deze schoenen kunnen gedragen worden bij verschillende outfits, of dat nu een net maatpak is of gewoon een spijkerbroek. Schaf bij je mooie schoenen ook bijpassende riemen aan, want dan maak je je outfit pas écht helemaal af.

Zwart en wit basic t-shirt

Niet elk kledingstuk dat je aantrekt is een aandachtstrekker. Denk immers maar aan je ondergoed, dat ziet als het goed is niemand. Dat geld veelal ook voor het t-shirt dat je als eerste laag aantrekt: niet spannend, wel bijzonder nuttig. Voor allerhande outfits komt het van pas om zowel witte als zwarte basic t-shirts voor onder een trui of overhemd paraat te hebben. Dat vermindert ook de kans op bijvoorbeeld zweetplekken in je overhemd.

Deze kledingstukken zijn veelzijdig en zorgen ervoor dat elke stijlvolle man er altijd op zijn best uitziet. Door deze kledingstukken in je garderobe te hebben, heb je een goede basis voor het samenstellen van verschillende outfits voor verschillende gelegenheden. Bovendien zijn het tijdloze kledingstukken die niet snel uit de mode raken, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben. Als je er goed voor zorgt, tenminste.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like