Baarden

Alles om je baard gezond te houden

Alles om je baard gezond te houden
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wil jij een prachtige, volle en gezonde baard? Dan hebben wij een aantal tips voor jou! Op deze manier kun jij je baard gezond houden. In deze blog geven wij jou de tools en producten die je het beste kunt gebruiken. Lees het hier.

Goede verzorging is belangrijk

Als eerste punt is het belangrijk om je baard goed te verzorgen. Dit kun je doen door verschillende baard producten te gebruiken. Je kunt namelijk speciale baard shampoo en conditioner gebruiken. Hier zitten veel natuurlijke producten in en zorgen er niet voor dat het uitdroogt. Deze producten zijn erg mild.

Deze shampoo en conditioner is speciaal gemaakt om te verzorgen. Het helpt ook om je etensresten uit je baard te wassen. Ja, dit klinkt smerig, maar dat is ook nodig! Alle bacteriën en resten worden eruit gewassen met deze verzorging. 

Hydrateer je baard regelmatig

Hydratatie is belangrijk voor je huid, maar ook voor je baard. Hiervoor heb je verzorgende baard olie. Je baard wordt goed verzorgd en wordt zachter gemaakt. Door de baard te hydrateren met baardolie kun je ervoor zorgen dat de baard sneller groeit. Kies voor een olie die vitamine B6, C en E erin verwerkt hebben. Hiermee stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. Op deze manier wordt ook je baardgroei bevorderd. Win win natuurlijk!

Hydrateer je baard regelmatig

Voorkom knopen en verwijder dode huidcellen

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je knopen vermijdt door je baard te kammen of te borstelen. Er bestaan speciale borstels en kammen voor baarden. Wanneer er wel knopen ontstaan is de kans groter dat je haar afbreekt en dan krijg je piekerige plukken in plaats van een volle bos baard.

Door je haar te borstelen haal je niet alleen de knopen weg, maar ook de dode huidcellen. Ja, we weten het. Ook dit klinkt heel vies, maar het is wel nodig om ontstekingen en puisten te voorkomen. Je voorkomt jeuk en je huid neemt de voedingsstoffen beter op. Hierdoor kun jij je baard laten groeien. 

Geniet van een mooie en gezonde baard

Door je baard te verzorgen kun jij genieten van een mooie en gezonde bos haar. Je wilt die prachtige baard look, in plaats van een paar sprietjes op je kin. Dit kun jij bereiken door deze stappen te doorlopen. Het zijn maar een paar stappen, maar dit maakt echt het verschil. Lees hier wat de beste baardkam is voor jou. Er zijn namelijk veel verschillende soorten.

Nog een paar leuke weetjes over een baard!

Oh ja, we willen deze blog nog even eindigen met een paar leuke weetjes.

  1. Vrouwen vinden mannen met baarden aantrekkelijk. Wij verzinnen het niet, maar dit is wetenschappelijk bewezen in Australië.
  2. Een baard verhoogt je zelfvertrouwen. Dit is een onbewust pluspunt, maar je zult je zelfverzekerder voelen wanneer jij in de spiegel kijkt.
  3. Minder kans op infecties, doordat jij je baard niet scheert heb je geen open plekken die kunnen ontsteken.
  4. Je bent beter beschermd tegen de zon. Want ja, je hebt een baard die voor je huid zit, dus geen directe UV straling.
  5. Jij zit er in de winter altijd warmpjes bij, want het is een heerlijke warme baard in de winter. Je houdt je hals warm en hierdoor word jij minder snel verkouden. Hoe fijn is dat!
  6. Met een baard kun jij allergieën voorkomen of eventueel genezen. Doordat je baard veel stoffen, pollen en andere allergenen vasthoudt, krijg je hier gedurende de dag een beetje van binnen. Hierdoor wordt je immuunsysteem versterkt.

Zo, nu ben jij helemaal op de hoogte waarom een baard goed en gezond is voor jou. Zorg goed voor je baard en je baard zorgt goed voor jou.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like