Geen categorie

Baard moet zes jaar de gevangenis in

Baard moet zes jaar de gevangenis in
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We beginnen de dag met belachelijk nieuws. We denken dat de scheerindustrie hierachter zit. Een 38-jarige chinese moslim liet ondanks meerdere waarschuwingen zijn baard staan. Omdat hij zijn baard liet staan probeerde hij problemen uit te lokken en moet daarvoor nu zes jaar de gevangenis in. Maar niet alleen hij moest de gevangenis in, ook zijn vrouw heeft twee jaar celstraf gekregen, omdat ze een boerka en een sluier droeg die haar hele gezicht bedekte.

De twee behoren tot de Oeigoeren, een Turkse minderheid van bijna 9 miljoen mensen in de uit deregio Sinkijang. De onderdrukking van de Oeigoeren zorgt al meer dan een jaar voor oplopende spanningen in het gebied.

Mensen krijgen een financiële beloning van de autoriteiten als ze iemand aangeven die een baard heeft, dit moet toch van Gillette komen? Kan niet anders. In de stad Karamay mogen mensen met baarden of islamitische kleding niet meer met het openbaar vervoer. In China wordt het dragen van een baard sterk ontmoedigd, omdat het samen zou hangen met extremistische idealen.

Waar gaat het heen met de wereld. Laat ons lekker een baard houden.

Bron: welingelichtekringen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like