Geen categorie

Baard net zo vies als een wc

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Gisteren stond onze telefoon rood gloeiend, van heel mensen (lees mensen zonder baard) kregen wij verschillende links toe gestuurd dat de baard net zo vies als een wc kan zijn. Onze eerst reactie: KANSLOOS. Nergens geven ze aan om hoeveel baarden het ging of waar deze baarden vandaan kwamen.

Voor wie het gemist heeft. Onderzoekers waarschuwen dat sommige baarden viezer zijn dan een gemiddeld toilet.

Amerikaanse microbiologen gingen met een wattenstaafje door een aantal proefbaarden heen, op zoek naar bacteriën. “Normaal gesproken ben ik niet zo snel verrast, maar hierdoor was ik dat wel”, vertelt onderzoeker John Goblic aan de Britse Metro.

Sommige baarden bevatten bacteriën die normaal zijn voor een baarddrager. Maar er waren er ook een aantal die net zoveel poepbacteriën bevatten als een toilet. Het was af en toe zelfs zo erg, dat als de gevonden bacteriën in de waterleidingen zou zitten, de hele boel gedesinfecteerd zou moeten worden.

Volgens de onderzoekers hoefde zelfs de proefpersoon met de vieste baard, niet ziek te worden van zijn eigen gezichtsbeharing. “Maar er was zeker sprak van verontrustend slechte hygiëne”.

Het is heel simpel, net als de rest van je lichaam heeft je baard verzorging nodig. Was je baard dus regelmatig met wat baardzeep.

baardzeep

Dit bericht verscheen eerder op RTLnieuws

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like