Geen categorie

Baard te koop voor een miljoen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Eigenlijk mogen we dit soort berichten helemaal niet plaatsen. Als we ergens tegen zijn is het wel dat iemand zijn baard afscheert! Maar in het geval van Scott Maggs, ook bekend als Jimmy Niggles, is het een ander verhaal. Deze Australische man met een indrukwekkende baard heeft een goede reden om zijn baard voor één miljoen Australische dollar ( 650.000 euro) in de verkoop te zetten.

Niggles liet zijn baard staan nadat zijn maat Wes Bonny in 2009 op 26-jarige leeftijd overleed aan melanoom, een vorm van huidkanker. De baard is een conversatiestarter die Niggles gebruikt om mensen bewust te maken van melanoom en hen te vertellen over het feit dat dokters in Australië je gratis nakijken op melanoom. Melanoom is te genezen als het tijdig wordt opgemerkt.

Vorig jaar startte Niggles met Beardseason. Dat is een initiatief dat mannen in Australië oproept om in de winter hun baard te laten staan om mensen bewust te maken van het gevaar van melanoom.

Nu verkoopt Niggles zijn baard voor één miljoen Australische dollar. Die prijs is kan niet meer besproken worden. Niggles wil het geld gebruiken om verder onderzoek naar melanoom te financieren.

De koper van de baard kan kiezen wat hij er mee doet. Ofwel blijft de baard op Niggles en mag de koper een beperkt aantal dingen doen met de baard. Ofwel kiest de koper om de baard te laten afscheren. Een professioneel team van preparateurs, kunst restauteurs en forensische wetenschappers zullen de baard dan reconstrueren en opzetten in een glazen kast.

Bron Metrotime.be

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like