Geen categorie

Baarden: niet alleen om naar te kijken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Dus nu zit je op debaard.nl, en krijg je zin om zelf iets op je gezicht te laten groeien. Prima! Mocht iets je tegenhouden, neem dan deze nuttige suggesties even door over wat je met die baard aan moet wanneer hij er eenmaal zit. Misschien helpen ze bij je besluitvorming.

Kammen

De populariteit van baarden is af te meten aan de enorme hoeveelheid verkrijgbare producten voor onderhoud van de baard. Baarden verschillen afhankelijk van haartype, dikheid en textuur, en hoe langer de baard, hoe belangrijker een goede kam of borstel. Sommige zijn ontworpen om natte haren te kammen (niet zo’n goed idee), maar borstels met flexibele punten zijn speciaal voor het doel ontwikkeld. Bij beginnende baardgroei is een hardere kam of borstel geschikt voor een gezond ogende baard.

Olie en wax 

Naarmate de baard groeit kun je er je handen vol aan hebben. Een goede baardolie houdt hem zacht en glanzend; er zijn diverse geparfumeerde producten verkrijgbaar. Incredibeard.com bijvoorbeeld heeft een breed assortiment, naast een groot aantal verbluffende stijlideeën. Een goede site voor inspiratie. Met een goede wax kun je een langere baard in de gekste vormen stylen, waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten.

Kaartspellen

Kaarters onderschrijven het belang van een goede pokerface. Het vermijden of verhullen van nerveuze gelaatsuidrukkingen is een van de belangrijkste vaardigheden in het pokerspel. Succesvol pokeraar Chris Ferguson gebruikte voor optimaal succes een combinatie van baard en zonnebril, al is hij inmiddels overgestapt op een wat kaler aangezicht. Zorg dat je op je gemak bent voordat je het in het echt probeert: ga bijvoorbeeld eens naar www.onlinecasinosnederland.nl en oefen voor de spiegel.

Jeugd

Als je de mazzel hebt een volle baard te kunnen laten staan op relatief jonge leeftijd: gefeliciteerd! Nu kun je van alles doen dat eigenlijk nog niet mag. Zoals bijvoorbeeld bij het leger gaan. Of stemmen. Misschien kun je zelfs spannendere dingen bedenken.

Humanitaire hulp

Liefdadigheid wordt ook makkelijker met een grote baard. Stel, je bent in het bos, en je vindt een vogeltje dat uit het nest is gevallen en door zijn ouders in de steek is gelaten. Wat nu? Duidelijk: je hebt een kant-en-klaar nest aan je kin. En wanneer het volgroeid is kun je het altijd nog opeten.

Natuurlijk hoef je geen van deze spannende dingen te doen. Wat volstaat is het prettige gevoel van broederschap dat het dragen van een baard je geeft. Maar altijd handig om te weten dat je opties hebt, toch?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like