Geen categorie

Baardsoldaten – Jennifer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Op donderdag 17 april werd baardragend Nederland (en de rest van ons volk) gebombardeerd met  het verontrustende nieuws dat de baardhype misschien wel eens aan zijn eind gekomen zou zijn. Verontrustend ja…. of misschien juist geruststellend? Dit zou namelijk wel eens het moment kunnen zijn dat het kaf zich weer van het koren kan scheiden. De hipsters van de oermannen. De meelopers van de trendsetters. De modejongens van de alternatievelingen. Het moment dat er weer duidelijkheid wordt geschept over wie-er-nou-ook-alweer die echte baardmannen waren, voordat iemand op een modekantoortje besloot dat het misschien wel eens heel erg hip & happening zou zijn om mannen een volle bos te laten zaaien.

Naam:  Jennifer
Verjaardag:  4 januari 1984
Woonplaats:  Zaandam
Muziek voorkeur(en):  I love it all!
Beroep:  Social Worker & Trainer
Favoriete vrijetijdsbesteding(en):  Reizen, gezellige dingen doen met mijn lieve vrienden en familie, chillen, lezen, muziek luisteren.
Favoriete baardman: Mijn lieve vriendje Jacob, my best friend Rudy maar ook Ricki Hall en deze meneer waarvan ik de naam niet ken: http://beardsftw.tumblr.com/post/19056846967

Wanneer begonnen baarden jou op te vallen?
Waarschijnlijk vanaf het moment dat de stoppelbaard weer in was. En ineens zag ik dat de  jonge(re) generatie mannen met baarden er plotseling stijlvol uitzagen en niet zoals ik baarden mij herinnerde (de zwervers, onverzorgde mannen & oude mannen). De combinatie van hip, stijlvol en de klassieke look met een verzorgde baard heeft mij de baardmannen doen opvallen. En wanneer je ze eenmaal hebt gespot ….

Wat vond je in den beginne van de ongeschoren bekkies?
Er waren tijden dat ik de cavemen look niet echt kon waarderen. Had destijds toch liever die ‘Rico Suave’ look met keurig geschoren bekkie en zeer strakke contouren.

Is jouw smaak wat betreft baarden & kinhaargroei in de loop der tijd veranderd of mis je de kale kinnen brigade?
Jazeker, ik denk dat naarmate je ouder wordt je smaak veranderd. Nu vind ik de baard nog leuk en sexy maar wie weet ben ik het volgend jaar zat en smeek ik om een glad kinnetje.

Wat vindt jij persoonlijk het meest aantrekkelijk als het de kin van een man betreft?
Ben persoonlijk niet zo gefascineerd van de kin van een man. Ik hou van wel strakke kaaklijnen en het überhaupt hebben van een kin. De “Bil-kin” definitly not my thing!

Wat is volgens jou het onderscheid tussen een Original Beardman en een Hype-Baardman?
De orginal Beardman is er eentje die leeft voor zijn baard. De band die deze man heeft met zijn baard is zodanig sterk dat hij zal sterven met zijn baard.

De Hype Beardman is er eentje die trends volgt en hip is, maar ik hoop wel dat deze baardmannen ervoor kiezen omdat ze het zelf ook mooi en leuk vinden. Dat het niet alleen puur voor de Hype is, dan vind ik je oppervlakkig.

En nog belangrijker: kan jij het kaf van koren scheiden….?
Uiteraard.

Wat vind jij ervan als iemand mee doet met een hype?
Ik zou zeggen: dat moet iedereen lekker zelf weten. Als het jouw ding is…

Wanneer je 25+ bent verwacht ik wel van je dat je goed op weg bent naar het ontdekken van je eigen ik en dat je niet random meegaat met hypes.

Hoe zou jij reageren als iemand jouw trend overneemt?
Copycat! Het zou een eer zijn als mensen mijn trend overnemen. Wel jammer dat je dan weer iets nieuws moet bedenken omdat het dan niet meer origineel is.

Hoe schat jij het verloop van de huidige baardtrend in?
Ik denk dat het nog wel een tijdje door zal sudderen. Inmiddels heb ik wel geleerd dat mannen een speciale band krijgen met hun baard en dat ze daar niet zomaar afstand van nemen. Ik denk dat het nog een jaartje door suddert en daarna gaan de meeste baarden eraf. In ieder geval de 3cm of langere baarden. Stoppelbaardjes zullen altijd wel in blijven bij een flink aantal mannen.

Wat voorspel jij voor nieuwe mannen-hype?
Lang haar a la Jezus en half opgeschoren haren met de bovenkant wat langer en een knotje boven op hun hoofd.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like