Geen categorie

Baardsoldaten – Reina

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Op donderdag 17 april werd baardragend Nederland (en de rest van ons volk) gebombardeerd met  het verontrustende nieuws dat de baardhype misschien wel eens aan zijn eind gekomen zou zijn. Verontrustend ja…. of misschien juist geruststellend? Dit zou namelijk wel eens het moment kunnen zijn dat het kaf zich weer van het koren kan scheiden. De hipsters van de oermannen. De meelopers van de trendsetters. De modejongens van de alternatievelingen. Het moment dat er weer duidelijkheid wordt geschept over wie-er-nou-ook-alweer die echte baardmannen waren, voordat iemand op een modekantoortje besloot dat het misschien wel eens heel erg hip & happening zou zijn om mannen een volle bos te laten zaaien.

Naam: Reina Schoorl
Verjaardag: 18 juli
Woonplaats: Amsterdam
Muziek voorkeur(en): van voor naar achter, van links naar rechts
Beroep: ik beroep me op mn zwijgrecht.
Favoriete vrijetijdsbesteding(en): eten (heel veel enters) koken en klagen op facebook.
Favoriete baardman: Conchita Wurst
Wanneer begonnen baarden jou op te vallen?
Sinds 9/11

Wat vond je in den beginne van de ongeschoren bekkies?
Nou, op een dag zag ik ergens Arie Boomsma met een kaal hoofd en een coupe op z’n kin. Daarbij was mijn eerste gedachte dat hij een soort sympathie uit wou dragen (en promoten natuurlijk) voor extreme radicalen (of radiKalen in dit geval). Eigenlijk vond ik dat niets. Vooral omdat het gebaard ging met een kaal hoofd. En bij baarden krijg ik toch al gauw het idee dat zich daar organismen bevinden. Er is één baard waar ik laatst echt heel gelukkig van werd, Guido’s baard rook namelijk naar… tja, waar rook het nou precies naar? Sandelhout? Bergamot? In ieder geval natuurlijk, mannelijk en lekker (oh en duur, het rook ook als duur). Een heuse snuffel baard. Heerlijk.

Is jouw smaak wat betreft baarden & kinhaargroei in de loop der tijd veranderd of mis je de kale kinnen brigade?
Ik denk dat de baard al over zijn hoogtepunt heen is. Beetje stoppels blijft een hit, dat is het nieuwe korte haar voor vrouwen na de 30 zeg maar. Komt voor uit pure luiheid en wordt een hype die moeilijk terug te draaien is.

Wat vindt jij persoonlijk het meest aantrekkelijk als het de kin van een man betreft?
Bij een kin moet ik dus meteen aan Eric Forester denken – die heeft er namelijk zo’n afvoerput in zitten. Ik vraag me dan ook af of daar ook navelpluis in gaat zitten. Ff weer on topic: ik heb mezelf nog nooit betrapt dat ik m’n vriendin opbelde en zij ‘hij is zo leuk en knap, oh echt, als je die kin van hem ziet…’

Wat is volgens jou het onderscheid tussen een Original Beardman en een Hype-Baardman?
Wat is het verschil tussen Sinterklaas en Arie Boomsma? There you have it. Oh – en leeftijd: de meesten boven de 50 zijn geen hipster baarden.(en andersom)

En nog belangrijker: kan jij het kaf van koren scheiden….?
Nee.

Wat vind jij ervan als iemand meedoet met een hype?
Lekker doen meid! Knotje in je haar, baard op je kin, lid worden van de anti konijnendans Facebook groep. Waar jij je lekker bij voelt.

Hoe zou jij reageren als iemand jouw trend overneemt?
Prima, met uitzondering van mijn manvriend

Wat voorspel jij voor nieuwe mannen-hype?
Glad, glimmend glad.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like