Baarden

Baardtrends 2013

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Baarden zijn hot. Maar blijft dit ook nog zo in 2013? Bij scheerplan hebben ze geprobeerd te voorspellen wat de baard trends voor 2013 zullen zijn. Lees hier onder het artikel van scheerplan. Zijn jullie het er mee eens en waar  gaan jullie zelf voor?

Het jaar 2012 was het jaar van de baard. Kijk maar eens een film, bijna elke mannelijke acteur heeft wel een stoppelbaardje. Vele vrouwen vinden zo’n stoppelbaardje sexy en voor de man is een baard laten de manier om autoriteit uit te stralen. Blijft de baard in 2013 populair of slaat de metroman terug?

Wat vindt de vrouw?

Als je een baard hebt of er een wilt, is dit waarschijnlijk omdat je je er stoer en sexy door voelt. Voor een vrouw ligt dit vaak net wat anders, een gladgeschoren gezicht voelt toch een stuk beter dan een behaard gelaat. Ook kan een baard enige dreiging uitstralen, wat niet iedere vrouw fijn vindt.

Eerder werd geconcludeerd dat de 69% van de deelnemende vrouwen aan het onderzoek een ‘3-dagen’ baard aantrekkelijk vonden. 28% van de vrouwen gaf aan dat ze een gladgeschoren gezicht aantrekkelijker vonden. Uiteindelijk is het natuurlijk je persoonlijke voorkeur wat de doorslaggevende factor moet zijn.

Trends 2013

Komt de metroman terug of blijft hij nog even weg? Dat is de vraag die bij vele haarspecialisten speelt. Als we kijken naar de mannelijke modellen die de wintercollectie 2012/2013 showen en naar mannelijke acteurs kunnen we concluderen dat in 2013 de baard nog populair zal zijn. Op de catwalk kwam naar voren dat er grofweg twee ‘soorten’ baarden zijn:

  • Een stoppelbaardje en 3-dagen baard
  • Een ruige en volle baard

Mannen met stoppelbaardje

Het stoppelbaardje vereist enig onderhoud. Het moet er verzorgd uitzien, de haren mogen niet te lang zijn. Zorg dus dat je je gezicht goed bijhoudt met een goed scheermesje van Gillette of een trimapparaat.

Een andere optie voor een stoppelbaardje is het kort scheren van je nekhaar. Als je hier stoppels hebt komt je gezicht beter uit. Bij een stoppelbaardje kun je veel verschillende soorten kapsels hebben. Het maakt niet veel uit of je lang of gemilimeterd haar hebt, je kunt namelijk goed combineren.

Mannen met ruige en volle baard

Met een baard straal je autoriteit uit. Je geeft je gezicht, om het anders te zeggen, een karakterboost. De trend is op dit moment dat je in combinatie met je volle baard je haar lang laat groeien. Dit kan met stijl haar, maar met golvend haar is dit de perfecte combinatie. Dit ziet er erg mannelijk uit en je gaat er ook wat ouder uitzien. Als je dit graag wil is een baard de perfecte optie om een paar jaartjes ‘te verouderen’.

Voorwaarden voor een baard

Als je een baard wilt of hebt is het de kunst om hem goed te onderhouden. Dit kost veel tijd en is niet altijd even gemakkelijk. Om de haren niet te lang te laten groeien zul je hem bij moeten houden, met behulp van een scheermesje of trimapparaat. Voor het bijhouden van je baardje kun je ook scherpe scheermesjes gebruiken. Met een scheerplan heb je altijd de beste kwaliteit scheermesjes in huis, goedkoop en krijg je ze altijd gratis thuisbezorgd.

Conclusie

Met behulp van een baard val je op en kun je je eigen stijl uitdrukken. Bedenk wel dat niet alle vrouwen van de ‘baard-look’ houden. Velen vinden het schuren of kriebelen. Maar wil jij opvallen, staat het je goed of vindt je vriendin het mooi? Ons advies: laat eens lekker een baardje staan deze winter!

BRON scheerplan.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like