Baarden

Baardverzorgingsmiddelen die je nog niet kent

Baardverzorgingsmiddelen die je nog niet kent
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De baard moet goed verzorgd worden om er optimaal uit te zien. Daarom is het niet meer dan logisch dat je shampoos en baardoliën gebruikt om ervoor te zorgen dat dit daadwerkelijk ook het geval is. Dat neemt niet weg dat je nog veel meer kunt doen om ervoor te zorgen dat je baard er beter dan ooit uit gaat zien. Dit zijn misschien niet direct de meest bekende producten. In sommige gevallen zijn ze bijvoorbeeld helemaal niet voor baarden bestemd. Met deze tips kan je je baard dus nog beter in goede conditie houden.

Extra zeep

Dat je gebruikmaakt van specifieke baardshampoo staat buiten kijf. Wanneer je dit niet doet, dan kan je er net zo goed niet aan beginnen. Omdat de meeste shampoos tegenwoordig meerdere werkingen in één hebben, kan het weleens zo zijn dat juist het wassen zelf net iets minder goed uitpakt dan je zou willen. Vooral ook omdat je je baar daarna 24 uur in topconditie moet zien te houden. Daarom zijn er speciale soorten extra zeep op de markt die je op allerlei momenten kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan beard and shave soap. Dit is een zeep die je zowel op je huid als op je baard kunt gebruiken bij een wasbeurt.

Doping voor je baard

Het bijhouden van je baard betekent ook veel knippen en scheren om de juiste vorm erin te houden. Dit kan wel wat nadelige effecten voor je huid hebben. Bijvoorbeeld door ontstekingen van ingegroeide haren. Dit is erg vervelend en ook gewoon een beetje pijnlijk en zeurderig. Om die reden is het slim om een product te gebruiken dat ook op de internationale dopinglijst staat. Het gaat dan natuurlijk over cortisonencrème. Dit is een perfect medicijn tegen kleine ontstekingen die ontstaan door haren die hun eigen weg gaan in je huid in plaats van naar buiten.

Hoofdhaar, maar dan anders

Dit is misschien niet direct een product, al kan je het wel zo zien. Het is een product dat je zelf voortbrengt en wat flink kan groeien wanneer je voor jezelf zorgt. Niet heel anders dan een boer en zijn of haar gewassen dus. Het gaat natuurlijk over je hoofdhaar. Dat kan je perfect gebruiken om de zwakke plekken in je baard aan te pakken. Dat doe je bijvoorbeeld door een transplantatie te laten uitvoeren. Dit was in het verleden vooral interessant voor bovenop het hoofd, maar wordt ook meer en meer gebruikt voor het verkrijgen van een vollere, mooiere baard.

Vlees, groente en een glas melk

Zoals het onderhouden van een stabiel sportschema, is ook het toepassen van een gezond dieet een middel om je baard om een evenredig te laten groeien. Het gaat dan vooral om eiwitrijke en schone producten. Denk aan mager vlees, verse groene groente en zo nu en dan een glas melk. Ook eieren en een handje noten op zijn tijd kunnen wonderen doen voor je baard. Op die manier maak je je baard niet alleen langer, je maakt hem vooral ook een flink stuk sterker. Daar kunnen andere uitwendige producten niet tegenop, ongeacht hoeveel je ervan opsmeert.

In de juiste verhouding

Voor het gebruik van de producten geldt nog wel een belangrijk punt van aandacht. Het is altijd essentieel om te zorgen dat je niet over de grens gaat. Om je baard optimaal te verzorgen is het in alle gevallen belangrijk om te zorgen dat je alles met mate gebruikt. Door de juiste balans te vinden zorg je ervoor dat je baard mooier wordt dan ooit. Dit geldt overigens ook voor het gebruik van de producten die je al wel kent. Zorg altijd voor de juiste samenstelling per dag om er zo optimaal van te profiteren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like