Geen categorie

Barbershops in West Afrika

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Barbiers beginnen als vreemden, maar het blijven geen vreemden voor lang. Vaak worden ze op lange termijn vertrouwelingen met wie mannen intieme details delen van hun leven. De gesprekken kunnen beginnen met sport, auto’s of de politiek, maar ze eindigen vaak met persoonlijke openbaringen die klanten zouden delen met alleen bekende.

“De Barbershop is een intieme ruimte waar mensen komen om te bespreken waar niet over kunnen spreken in hun huizen of in het openbaar, waaronder politiek en zelfs hun geliefden”, zegt Andrew Esiebo, die West-Afrikaanse barbershops heeft gefotografeerd. “Het is een van de weinige ruimtes waar mensen uit verschillende geledingen van het leven, uit verschillende klassen, zich mengen.”

Mr Esiebo, 34, een Nigeriaanse fotograaf, is gefascineerd door de nuances van deze relatie en hoe mensen zich presenteren aan de wereld. Hij reisde door zeven West-Afrikaanse landen om te onderzoeken hoe kappers en hun winkels functioneren, en de vaak kinetische esthetiek van de salons te documenteren. Ze bestonden uit een enkele stoel op een trottoir of een fancy ruimte in een winkelcentrum, de kapperszaken die hij vond lijken meer op elkaar dan andere winkels. Bekijk hieronder een overzicht van de verschillende babershops in West Afrika.

BRON lens.blogs.nytimes.com

Foto’s: Andrew Esiebo

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like