Geen categorie

Beard Brotherhood

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het idee kwam bij met op in Ameland. Ik zat daar een weekje half vakantie te vieren, half te werken en in de zon uitwaaien op het eiland brengt nu eenmaal een frisse wind door je gedachten. Maar, eerlijk is eerlijk, er is daarna ook niet veel meer mee gedaan en dat is wel jammer, want op Facebook was het een van mijn meest bekeken en gedeelde posts en kreeg ook heel veel likes, zeker voor mijn doen op dat moment.

Het idee was simpel. Wanneer motorrijders elkaar op de weg tegenkomen groeten ze elkaar. En knikje, een vingertje maakt niet uit wat, je laat even zien aan elkaar dat je mekaar begrijpt. Je hoort bij dezelfde club. Toen motorrijden een paar jaar terug een grote vlucht nam verwaterde dat wel een klein beetje. Ik merkte ook dat ik wat selectiever ging groeten, maar toch, je bleef het wel doen. Waarom zouden wij baarddragers dat ook niet gaan doen? Elkaar groeten als teken van (h)erkenning, respect, plezier, verbroedering. En er was een vonk, een gezamenlijke wens, een klik. Ik zag het aan de respons.

Ik heb het op Ameland de rest van mijn verblijf gedaan en het was tof. Het leek inderdaad of mede baarddragers me begrepen. Ik groette ze vanwege de baard, niet als weirdo, niet als versierpoging, gewoon als part of the family, en dat snapten ze. Ik had er echt lol mee en zelfs nog een paar erg coole baard dudes verder gesproken dan het knikje en zij gingen het ook doen. Maar ja, hoe zet je zo’n trend door, daar heb ik natuurlijk geen invloed op.

brotherhood

Maar een tijdje later zette ik bovenstaande foto online, over een Brotherhood of Beards. En die ging weer viral, voor mijn doen dan, heel veel likes, shares en gezien. Weer over het gezamenlijke baardgevoel, daar zit dus iets waar we baarddragers wat mee willen, moeten misschien wel. En welk podium om dit nu eens echt voor elkaar te krijgen dan debaard. Ik heb even niet zo’n idee hoe dit gevoel om te zetten is naar iets gezamenlijks, maar misschien jullie wel. Het lijkt me geweldig als we hier iets mee van de grond krijgen, ik doe in ieder geval mee! Ik zou zeggen, laat de plannen en ideeën maar komen!

Jasper

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like