Lifestyle

Beard for Down Event

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Op zaterdag 13 augustus 2016 vindt het Beards for Down event plaats in Wijk bij Duurstede. Van 12:00 tot 21:00 uur is Wijk bij Duurstede het toneel van baarden, motoren, oltimers, foodtrucks etc. De opbrengst van dit evenement gaat naar de Stichting Beards for Down. Deze stichting, welke is ontstaan uit een grote groep vrienden met daarin fanatieke baarddragers, organiseert voor kinderen en jong volwassenen met het syndroom van Down activiteiten en belevingen.

In Wijk bij Duurstede vinden die dag diverse activiteiten plaats in de binnenstad georganiseerd speciaal voor stoere mannen. Daarnaast is er uiteraard ook gedacht aan hun familie. Een echte familiedag dus! Er wordt onder andere een braderie gehouden. Hier vind je niet alleen de standaard kramen, maar denk hierbij ook aan kramen met baardolie, stoere leerbewerking, vintage kleding en vinyl. Daarnaast spelen er diverse live bands (rockabilly/ rock) en zijn er straatmuzikanten aanwezig. Plaatselijke ondernemers organiseren een modeshow in de Peperstraat. Hieraan nemen diverse modellen deel, zowel vanuit stichting Down zelf als vanuit de winkeliers.

“Met Stichting Beards for Down organiseren wij voor kinderen en jong volwassenen met het syndroom van down activiteiten en belevingen. Wij zijn van mening dat onze doelgroep dit steuntje in de rug wel verdient”

Er is gedurende de dag ook ruimte voor interactie. Voor de eerste keer vindt de verkiezing ‘de Markantste baard/snor van Nederland’ plaats. Hiervoor kunnen alle ‘stoere’ mannen zich via de website opgeven. Daarnaast is er de mogelijkheid mee te doen aan een selfie actie in de diverse winkels om ook de rest van het gezin niet te vergeten. Voor beide acties zijn er vanuit de winkeliers van de binnenstad prijzen beschikbaar gesteld. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht tijdens dit evenement. Zij zijn onder andere welkom op het zogenaamde kidsplein op de Mazijk.

Deelnemen aan het evenement kan ook nog steeds voor oldtimers (auto’s). Voorwaarde is dat de auto niet jonger is dan uit 1979.

Zowel voor deelnemers als bezoekers is er ook een mogelijkheid om van vrijdag tot en met maandag te overnachten op de speciaal opgezette camping bij de stadshaven. Let op, aanmeldingen hiervoor gaan hard dus wees hier op tijd bij. Vol = Vol!

Meer informatie: www.beardsfordown.nl | info@beardsfordown.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like