Geen categorie

Ben jij een ik loop met de menigte mee type?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Uiteindelijk moet iedereen helemaal zelf weten wat hij/zij doet. Een baard laten staan, naar de kapper, een tatoeage of een oorbel, iedereen moet het zelf weten. Maar waar ik zelf een ontzettende hekel aan heb is aan de mensen die niets zelf weten en geen mening hebben. De mensen die dingen doen omdat anderen het ook doen. Deze mensen hebben of durven zelf geen mening te hebben en doen wat anderen doen of denken dat het hip is om achter de menigte aan te lopen. Een voorbeeld hiervan is een trui wat inmiddels uitgegroeid is tot merk. Waarschijnlijk weet jij nu al waar het over gaat maar ik zal het nog even spannend houden.

‘Vroeger’, voor zover ik daar over mag spreken, ging ik wel eens naar festivals en bewonderde ik de creativiteit van de bezoekers. De een was nog bijzonderder gekleed en met name geheel in eigenstijl dan de ander. Dit jaar, daarentegen, heb ik inmiddels al genoten van een aantal festivals en daar kwam ik een ander bezoekersbeeld tegen. Petjes en truien met de termen Boef en Rebel kleuren de hedendaagse festivals. Zoveel eenheidsworsten met de zelfde kleding is het teken van veel mensen zonder mening. Natuurlijk, er zijn een aantal mensen begonnen met het maken en dragen van deze kleren omdat ze het mooi vinden/vonden maar de meeste dragers zijn de ‘ik loop met de menigte mee’ generatie.

Ik ga het niet onder stoelen of banken steken, ik heb een hekel aan de ‘ ik loop met de menigte mee’ mensen. Mijn ergernis is zelfs zo groot dat ik bewust deze truien en petjes saboteer. Per ongeluk bier over hun trui gooien omdat je ‘struikelde’ of net iets te hard in je broodje hamburger knijpen zodat er ‘per ongeluk’ saus op hun trui komt. Ik weet het, het is niet netjes, maar Who gives the fuck? Ik kom daar nooit, zou Hans Teeuwen zeggen. Heb jij ook een hekel aan deze stoere truien, petjes en weet ik veel wat er nog meer van is?
Normaliter ben je een rebel of een boef als je tegen de menigte in gaat, als je iets anders doet dan anderen, als je tegen de stroming inzwemt. De mensen die deze truien dragen denken dat ze een boef zijn maar ze zijn eigenlijk niets meer dan een van de trouwe volgers van een rage.

Even voor de duidelijkheid, je bent niet minder hoor als je zo’n trui hebt en sterker nog draagt. Je bent alleen iemand die geen eigen mening heeft of daar niet voor uit durft te komen. Niets mis mee, iemand blindelings volgen is ook een kunst. Waar ik wel respect voor heb is het bedrijf achter deze ‘rage’. Zij hebben een rage weten te creëren met een heel simpel product waar zij enorm veel winst op maken.

Like dit bericht als jij ook een hekel hebt aan de ‘ ik loop met de menigte mee’ genaratie en met name de truien en petjes van Boef en Rebel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like