Baarden Lifestyle

Beste baardtrimmer 2021: onze top 10

Beste baardtrimmer
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ben jij baarddrager, dan wil je graag je eigen baard kunnen bijhouden. Iedere keer naar de barbier kost handenvol geld. Daarom heb je een goede baardtrimmer nodig voor thuis én onderweg, die past bij jouw baard en kan helpen om jouw trots er blijvend netjes te laten uitzien. Maar de markt is wel overladen met baardtrimmers, dus welke moet je nu kiezen?

In dit artikel stellen we je onze top 10 voor 2021 van de beste baardtrimmers voor. Ook vertellen we wat meer over hoe je een baardtrimmer moet gebruiken en beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over baardtrimmers. Daarnaast geven we je ook nog een aantal tips voor zaken waar op je kunt letten bij het aanschaffen van een baardtrimmer

Onze top 10 beste baardtrimmers van 2021

Dan zijn we nu toegekomen aan onze 10 favoriete baardtrimmers die in 2021 op de markt zijn. In onze top 10 vind je voor alle soorten baarden opties. Dus voor lange baarden, korte baarden én stoppelbaarden. Hier is onze baardtrimmer top 10:

1. Braun BT5090

Braun BT5090

Braun brengt met de BT5090 een baardtrimmer die moeiteloos om kan gaan met zware baardgroei. Hij is geschikt voor baardlengtes tussen de 1 en de 20 millimeter. Je kunt deze baardtrimmer eenvoudig makkelijk afstellen op 20 verschillende lengtes. Zo kun je je baard in verschillende fases een gezonde en verzorgde uitstraling geven. Op een volle accu kun je zo’n 40 minuten vooruit. Je kunt het apparaat ook tijdens gebruik opladen. Binnen een uur is de accu weer helemaal vol. De scheerkop is van hoge kwaliteit en de scherpe mesjes kunnen uitstekend de strijd aangaan met stugge baardharen. Je kunt het apparaat afspoelen om het schoon te maken.

Pluspunten

Een sterk en solide apparaaat
Je krijgt er extra scheerkoppen bij
Eenvoudig af te stellen

Minpunten

De accuduur is relatief kort, maar je kunt wel opladen tijdens het gebruiken

Je kunt de Braun BT5090 bij de onderstaande webshops bestellen.

2. Philips Series 7000 BT7500

Philips-Series-7000-BT7500

De BT7500 van Philips is geschikt voor korte tot medium lange baarden van 0,5 tot 10 millimeter. Met zijn langwerpige vorm en geringe gewicht ligt deze baardtrimmer prima in de hand. Het apparaat is uitgerust met een opvangbakje voor haren, zodat je wasbak minder snel onder de haren komt zitten.

Op een volle accu kun je 75 minuten trimmen, wat ruim is en hem ook geschikt maakt voor gebruik onderweg. Het apparaat kan afgespoeld worden maar is niet waterdicht, dus wees voorzichtig.

Pluspunten

Opvangbakje voor je baardharen
De accuduur is behoorlijk lang
De opzetkam is instelbaar

Minpunten

Opvangbakje vangt niet alle haren op
Het apparaat is niet waterdicht

Je kunt de Philips 7000 serie BT7500/15 – Baardtrimmer bij de onderstaande webshops bestellen.

3. Wahl Stainless Steel Advanced

Wahl Stainless Steel Advanced

De Wahl Stainless Steel Advanced is een high-end trimmer voor korte tot lange baarden. Ook kappers en barbiers gebruiken de trimmer van Wahl, en dat is begrijpelijk: met dit kwaliteitsproduct bewerkt je de baard zonder moeite, want de scheerbladen zijn uitstekend.

Je kunt er haarlengtes van 0,5 tot 25 millimeter mee te lijf, waardoor dit een zeer breed te gebruiken baardtrimmer is. Je krijg een complete grooming set inclusief een neushaartrimmer.

Pluspunten

Enorm scherpe mesjes die zware en lange baarden aankunnen
Professioneel merk dat kappers en barbiers gebruiken
Af te spoelen met water na gebruik

Minpunten

Aan de prijzige kant

Je kunt de Wahl Stainless Steel Advanced bij de onderstaande webshops bestellen.

4. Remington MB4045

Remington MB4045

De Remington MB4045 is geschikt voor korte tot lange baarden. Je kunt trimmen van 1,5 millimeter tot maar liefst 35 millimeter. Met de bijgeleverde precisietrimmer kun je per 0,5 millimeter opschalen voor langer of korter trimmen. 

Je krijgt er ook een baardschaar en een baardkam bij. Het apparaat houdt het tot 120 minuten vol op een volle accu.

Pluspunten

Bekend, gespecialiseerd scheermerk
Volledige baardproductenset met bijgeleverde kam en baardschaar
Door de standen van de trimkop kun je trimmen met precisie
Zeer lange accuduur

Minpunten

Het apparaat heeft geen opvangbakje voor je baardharen

Je kunt de Remington MB4045 bij de onderstaande webshops bestellen.

5. Philips Series 3000 BT 3226

Philips-Series-3000-BT-3226

De Philips Series 3000 BT 3226 is een veelzijdige, allround baardtrimmer die ook nog eens licht van gewicht is en daardoor lekker in de hand ligt. Je kunt hem gebruiken voor een verse stoppelbaard van 0,5 millimeter, maar ook voor zwaardere baardgroei tot 10 millimeter. Op een volle accu kun je hem 60 minuten gebruiken, maar je kunt ook tijdens het gebruik opladen. Deze baardtrimmer voelt aan als een kwaliteitsproduct met een strakke afwerking en een stevig draaiwieltje om de stand in te stellen en te vergrendelen. Je kunt de baardtrimmer afspoelen onder de kraan.

Pluspunten

Bedraad te gebruiken
Eenvoudig af te spoelen
Afstelknop met 20 lengte standen
Stevige behuizing
Relatief goedkoop

Minpunten

Er zijn trimmers die het langer volhouden op een volle accu

Je kunt de Philips Series 3000 BT 3226 baardtrimmer bij de onderstaande webshops bestellen.

6. Philips OneBlade

Philips OneBlade

De Philips OneBlade is misschien wel de beste stoppelbaardtrimmer op de markt. Deze baardtrimmer is af te stellen op 1 millimeter voor een 5-o’clock shadow of 3 tot 5 millimeter voor een langere stoppelbaard. Met de meegeleverde opzetkammen kun je een van deze lengtes met precisie trimmen. Zonder opzetstuk kun je er uitstekend contouren mee bijwerken, bijvoorbeeld de neklijn, bakkenbaarden of wangen. Het is een licht apparaat dat fijn in de hand ligt en zelfs onder de douche gebruikt kan worden omdat het als één geheel gefabriceerd is. Zo kun je hem ook makkelijk schoonhouden. De scheermesjes zijn eenvoudig vervangbaar door het kliksysteem. Op een volle accu kun je hem 45 minuten gebruiken.

Pluspunten

Makkelijk trimmen in één vloeiende beweging
Haartjes worden net boven de huid afgeschoren, waardoor irritaties voorkomen worden
Opzetkam en extra scheerblad worden meegeleverd
Onder de douche gebruiken kan

Minpunten

Accuduur is wat aan de korte kant

Je kunt de Philips OneBlade bij de onderstaande webshops bestellen.

7. Wahl Groomsman

Wahl Groomsman

Wahl is een echt kappers- en barbiersmerk en maakt kwalitatieve, klassieke apparaten. De Wahl Groomsman ziet er dan ook klassiek uit en levert uitstekend werd voor baardlengtes tussen de 1 millimeter en 12 millimeter. Je krijgt er extra kammetjes, opzetstukken en een laadstation bij en zelfs olie. Ook zitten er oplaadbare batterijen bij, waarmee je per laadbeurt zo’n 60 minuten lang krachtig kunt trimmen. Afspoelen onder de kraan is niet mogelijk, maar het apparaat is wel goed schoon te maken met een borsteltje.

Pluspunten

Met speciale opzetstukken voor je snor
Extra opzetstukken en laadstation bijgeleverd
Uitstekend kwaliteitsmerk

Minpunten

Door gebrek aan bijgeleverde opbergtas niet zo praktisch om mee te nemen

Je kunt de Wahl Groomsman baardtrimmer bij de onderstaande webshops bestellen.

8. Remington MB4125

Remington MB4125

De Remington MB4125 kan uit de voeten met een stoppelbaard, maar is vooral ook zeer geschikt voor langere baarden, omdat hij tot 18 millimeter kan trimmen. Dit is vaak voldoende voor lange baarden, maar een alternatief voor lange baarden is de MB4045. 

Door de lage prijs heb je met deze baardtrimmer een goedkoop apparaat tegen met aardig wat kracht en kwaliteit.

Pluspunten

Prijs is laag
Redelijk multi-inzetbaar

Minpunten

Budgetmodel zonder toeters of bellen

Je kunt de Remington MB4125 baardtrimmer bij de onderstaande webshops bestellen.

9. Braun MGK7021

Braun-MGK7021

De Braun MGK7021 was de beste baardtrimmer van 2019 bij de Consumentenbond en de beste koop qua baardtrimmer bij Kieskeurig in datzelfde jaar. Het is een trimmer die goed multifunctioneel ingezet kan worden. Het apparaat kan van 0,5 tot 21 millimeter trimmen in 13 verschillende standen.

Onder de 10 bijgeleverde accessoires zitten trimkoppen, een scheermes en andere attributen waarmee je jouw gehele lichaam kunt trimmen.

Pluspunten

Je krijt er 10 additionele attributen bij
Het apparaat is waterbestendig en dus af te spoelen
Voor een betaalbare prijs
Op meerdere plekken op lichaam te gebruiken

Minpunten

Heeft geen opvangbakje voor haren

Je kunt de Braun MGK7021 baardtrimmer bij de onderstaande webshops bestellen.

10. Philips 5000 Series BT5515/15

Philips 5000 Series BT5515 15

De Philips BT5515/15 uit de 5000 series is een prima trimmer voor een korte baard. Wat dit apparaat uniek maakt, is de grote aantal standen tegen een lage prijs: maar liefst 40 standen om op te trimmen. Zonder opzetkam zijn dat er 20 die gaan van 0,2 millimeter tot 10 millimeter. Met de opzetkwam kom je ook van 10 millimeter tot 20 millimeter. Dat zijn dus heel veel verschillende standen voor een korte baard, zodat je zelf heel precies kunt bepalen welke lengte het beste bij jepast. Ook heeft het apparaat heeft een snellaadfunctie en krijg je er een precisietrimmer bij om bijvoorbeeld je snor bij te werken.

Pluspunten

Veel verschillende standen mogelijk
Een scherpe prijs voor een goede trimmer
Na gebruik af te spoelen met water

Minpunten

Het apparaat heeft geen opvangbakje voor je baardharen

Je kunt de Philips 5000 Series BT5515/15 baardtrimmer bij de onderstaande webshops bestellen.

Waar koop je een baardtrimmer?

Het is mogelijk om baardtrimmers online te kopen bij webshops die elektronica verkopen, bijvoorbeeld bij Bol.com. Hier lees je vaak de ervaringen van gebruikers die je zijn voorgegaan. Natuurlijk zijn er ook fysieke winkels waar je baardtrimmers kunt kopen, zoals Blokker, EP en BCC.

Baardtrimmer top 10

FAQ over baardtrimmers

Voor de beginnende gebruiker die zijn eigen baard wil gaan bijhouden, is het logisch dat er een aantal vragen leven. Daarom beantwoorden we hieronder een aantal veelgestelde vragen over baardtrimmers.

Wat is een baardtrimmer?

Een baardtrimmer is een elektrisch apparaat waarmee je de lengte van je baardharen kunt bijwerken zonder ze helemaal af te scheren. Een baardtrimmer geeft je de mogelijkheid om je baard op de gewenste lengte en in het gewenste model te houden. Eigenlijk is zo’n apparaat onmisbaar voor iedere serieuze baarddrager.

Wat is de beste baardtrimmer?

Nummer één in onze bovenstaande top 10 is de Braun BT5090, maar deze is vooral geschikt voor wat langere baarden. Voor kortere baarden raden we de Philips Series 7000 BT7500 aan. Voor stoppelbaarden raden we de Philips Series 3000 BT 3226 aan. Kwalitatief zijn de baardtrimmers van Wahl altijd een goede, maar prijzige keuze.

Wat is het verschil tussen een tondeuse en een baardtrimmer?

Een terechte vraag natuurlijk, want in feite doen beide apparaten iets vergelijkbaars: het trimmen van haren. Een tondeuse is echter primair bedoeld om hoofdharen te trimmen. Voor het specialistischere, preciezere werk zoals nodig is bij een baard is een baardtrimmer een veel betere keuze als je net resultaat wilt. Het is raadzaam om niet op zoek te gaan naar de beste tondeuse voor je baard, maar naar een volwaardige baardtrimmer.

Hoe werkt een baardtrimmer?

Een goede baardtrimmer is samengesteld uit een scheerkop met mesjes. Afhankelijk van de gekozen instelling voor de afstand tussen de scheerkop en de huid, worden je baardharen op een bepaalde lengte afgesneden. Vaak werkt een baardtrimmer op een accu, waardoor je er draadloos mee kunt trimmen.

Hoe lang gaat een baardtrimmer mee?

Het is moeilijk in te schatten wat de levensduur van een baardtrimmer is. Dit hangt af van hoe vaak je hem gebruikt, hoe je hem gebruikt, of je hem netjes onderhoudt en natuurlijk ook de kwaliteit van het apparaat in kwestie. Het apparaat zelf zou het toch minstens een jaar of langer moeten volhouden, maar in de tussentijd kan het wel nodig zijn om de mesjes te vervangen voor een goed resultaat en een prettige gebruikservaring. Dit is het geval wanneer het trimmen ongemakkelijk gaat aanvoelen en je scherpe haarpunten krijgt.

Wat kan ik nog meer gebruiken om mijn baard te verzorgen?

Naast het bijwerken van je baard om deze op de juiste lengte te houden, kun je een aantal maal per week baardshampoo gebruiken om je baard te wassen. Nadat je onder de douche uitkomt en je baard afgedroogd hebt, kun je baardolie aanbrengen om je baardharen en de onderliggende te verzorgen en hydrateren. Wil je je baard in model brengen, dan kun je baardbalsem aanbrengen om je daarbij te helpen. Met behulp van een baardkam kun je baard in het juiste model brengen.

beste baardtrimmer

Hoe gebruik je een baardtrimmer?

Hieronder volgt een stappenplan voor hoe je baard het beste kunt bijwerken met behulp van een baardtrimmer:

1.      Was en droog je baard

Was eerst je baard met een goede baardshampoo. Zo verwijder je vuil en huidcellen die knopen kunnen veroorzaken en zo voor een vrij onplezierige scheerervaring kunnen zorgen. Een schone baard is nu eenmaal gemakkelijker te trimmen, omdat de baardtrimmer dan gemakkelijker door de baard kan glijden. Wanneer je baard gewassen is, droog je deze voorzichtig af met een handdoek. Zorg er daarbij voor dat alle haren plat komen te liggen, want zo krijg je een gladdere snit.

2.      Start met trimmen in het halsgebied

Stel nu eerst je baardtrimmer in op de gewenste haarlengte. Let er goed op dat hij niet te kort staat ingesteld, anders raak je meer baard kwijt dan de bedoeling was, en dat is natuurlijk zonde van je mooie baard. Als nodig kun je later alsnog de lengte aanpassen voor een kortere look. Begin het trimmen in het halsgebied. Kies waar je wilt dat jouw baard begint en begin met trimmen tegen de nerven in.

3.      Een duidelijke lijn creëren op je wangen

Nadat je een strakke halslijn gecreëerd hebt, is het tijd om naar de zijkanten van je gezicht te gaan. Je wanglijn belangrijk, omdat het bepalend is voor de algehele stijl en je gezicht zal kaderen. Kies of je een volle baard wilt houden die reikt tot aan de bovenkant van je wangen reikt of juist niet. Neem hier je tijd, want het haar op je wangen groeit doorgaans niet zo snel. Voorkom een catastrofe door voorzichtig te werk te gaan. Zorg ervoor dat beide zijden van je baard symmetrisch zijn ten opzichte van elkaar. Zo niet, dan ziet dat er slordig uit.

4.      Stel de juiste lengte in voor je wanghaar

Wanneer je een wanglijn hebt gecreëerd, wil je de rest van je baard bijwerken zonder hem af te scheren. Daarvoor moet je de juiste haarlengte instellen. Neem een lengteverschil van 2 millimeter tussen je wanghaar en je kaaklijn. Begin met het verplaatsen van je baardtrimmer naar de hoogste van de twee instellingen en trim de hele kaaklijn en het wanghaar. Vervolgens moet je die lengte-instelling met ongeveer 2 mm verkleinen en het bovenste gedeelte van jouw baard scheren, dichter bij de wangen.

5.      De baard op de kin bijwerken

Nu is het tijd voor de haren op de kin. Stel hiervoor de gewenste haarlengte in, bijvoorbeeld 4 millimeter langer dan op de kaaklijn. Daarvoor moet je je baardtrimmer op 2 millimeter langer instellen ten opzichte van de instelling voor je kaaklijn. Heb je de haren bijgewerkt, kam dan je baard om er zeker van te zijn dat er geen langere haren meer tussen zitten. Is dat wel het geval, werk de haren dan opnieuw bij op dezelfde stand.

6.      Verzorg je snor

Ook je snor moet natuurlijk netjes bijgewerkt worden. Wees hier voorzichtig bij. Vergissingen zijn bij een snor nog maar moeilijk te verbergen, iets wat bij een baard beter mogelijk is. Een mismaakte snor verpest je hele look, dus neem hier je tijd voor. Kam je snor naar beneden. Gebruik vervolgens je baardtrimmer om de haren zo te krijgen dat e niet in de war raken boven je lip. Werk vervolgens de haren voorzichtig bij op de gewenste haarlengte, die waarschijnlijk vergelijkbaar moet zijn met de lengte op je wangen.

Een baardtrimmer kopen

Wanneer je voor de eerste keer een baardtrimmer gaat aanschaffen, kan het zijn dat je niet weer waar je moet beginnen. Er zijn immers veel verschillende baardtrimmers op de markt. Wat is nu een goede baardtrimmer?  Daarom geven we je een aantal tips van zaken waar je op kunt letten en mee kunt laten wegen in je beslissing. Voor specifieke tips voor apparaten verwijzen we je naar onze bovenstaande top 10.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een baardtrimmer?

Verschillende zaken kunnen meespelen bij het maken van je keuze. Naast uiteraard het budget wat je te besteden hebt, is dat vooral de lengte van de baard die je hebt of wilt laten groeien. Koop geen baardtrimmer die vooral geschikt is voor korte baarden als je van plan bent een lange baard te laten staan, want dan moet je al snel een andere kopen. Natuurlijk bestaan er modellen die redelijk veelzijdig zijn, dus als je die flexibiliteit nodig hebt, kun je daarop voorsorteren. Wil je het apparaat ook mee op reis of naar het werk nemen? Kies dan voor een apparaat met een lange accuduur en een handige case om hem in mee te nemen.

Bestaan er ook baardtrimmers die je onder de douche kunt gebruiken?

Wil je onder de douche kunnen trimmen, dan heb je een waterdichte baardtrimmer nodig. De meeste baardtrimmers kunnen echter niet onder de douche gebruikt worden, maar hoogstens afgespoeld worden onder de kraan. Een uitzondering is de Philips OneBlade, die geheel waterdicht is en wél onder de douche gebruikt kan worden.

Wat zeggen anderen erover?

Eén groot voordeel van online winkelen, is dat je met een beetje zoeken vaak gebruikerservaringen kunt vinden van mensen die het apparaat al gebruikt hebben. Dat is waardevolle informatie, want deze gebruikers hebben niet als doel om het apparaat aan jou te slijten, en zijn dus eerlijk over hun ervaringen. Hierdoor leer je heel veel meer over een apparaat dan je uit de productbeschrijving kunt halen. Zijn veel mensen er enthousiast over, dan zal het een prettig apparaat zijn. Is er veel kritiek, dan kun het apparaat beter links laten liggen.

Genoeg te kiezen dus om de keuze ingewikkeld te maken, maar we hopen je hiermee een beetje geholpen te hebben om een zekere keuze te maken voor de beste trimmer voor jouw baard!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like