Geen categorie

Bloed aan je paal

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De barberpole, het meest kenmerkende onderdeel van de barbershop en onmisbaar in t straatbeeld.  Sind het begin van ’t barbieren zoals wij dat kennen worden er al wilde verhalen verteld over de geschiedenis van deze iconische paal, maar hoe zit t nou echt ?

De Baard Guru legt het uit.

Barbiers waren niet alleen bezig met knippen en scheren maar hadden ook werkzaamheden als kogels verwijderen, aderlaten, kiezen trekken en ledematen afzetten tot hun genomen.
De schorten en lappen met bloed werden dan buiten opgehangen om te drogen. De uitvinder van de originele barberpole had zijn idee gebaseerd op de lappen met bloed die door de wind om die paal heen draaiden.

Er zijn meerdere verhaallijnen over hoe de blauwe kleur eraan is toegevoegd. De ene zegt dat de barbier verplicht moest aangeven dat hij ook chirurgische werkzaamheden uitvoerde en de ander dat het was omdat dezelfde kleuren ook in de Amerikaanse vlag zaten.

Tegenwoordig zul je nog maar weinig houten barberpoles tegenkomen, de meeste zijn van glas of kunststof en hangen er alleen ter decoratie.

De Baard Guru maakt nog wel echte houten barberpoles en signs. Met de hand gemaakt en ontworpen door een barbier is dit een musthave voor jou barbershop! Check @debaardguru op instagram.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like