Geen categorie

Dag scheerapparaat vrouw vindt gestoppelde man het aantrekkelijkst

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Dag scheerapparaat vrouw vindt gestoppelde man het aantrekkelijkst, een mooiere binnenkomer kunnen we niet bedenken, maar het wordt nog mooier lees daarvoor de laatste alinea. Nieuw onderzoek wijst erop dat mannen hun scheerapparaat beter een paar dagen kunnen laten staan. De stoppels die dan verschijnen, worden door vrouwen namelijk als zeer aantrekkelijk gezien.

Dat schrijven wetenschappers in het blad Evolution & Human Behavior. Ze baseren hun conclusies op experimenten waarin zowel mannen als vrouwen foto’s van mannen met flink veel of enkele stoppels, mannen met een glad huidje en mannen met een volle baard te zien kregen. De proefpersonen kregen de opdracht om de afgebeelde mannen op basis van de foto alleen te beoordelen op aantrekkelijkheid, gezondheid, mannelijkheid en hun vaardigheden als vaders.

Vrouwen

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen een flink gestoppeld gezicht het meest aantrekkelijk vonden. De volle baard, enkele stoppels en een glad huidje werden stuk voor stuk als minder aantrekkelijk gezien. De mate waarin deze gezichten als minder aantrekkelijk dan het gezicht met flink wat stoppels werd gezien, was in alledrie de gevallen vergelijkbaar.

Mannen

Mannen vonden een volle baard en flinke stoppels het meest aantrekkelijk. Op de voet gevolgd door een glad huidje. Lichte stoppels werden door de heren als het minst aantrekkelijk gezien.

Gezondheid

Over de gezondheid van de afgebeelde heren waren mannen en vrouwen het wel eens: mannen met een volle baard werden als het gezondst bestempeld. Ook dachten zowel mannen als vrouwen dat de bebaarde mannen de beste vaders zouden zijn. Hoe sterker een man behaard was, hoe mannelijker zowel de mannen als de vrouwen deze man vonden.

De onderzoekers keken ook of er een verband was tussen wat vrouwen aantrekkelijk vonden en hun menstruele cyclus. Dat bleek niet het geval te zijn. Wel bleken vrouwen op hun vruchtbare dagen mannen met meer gezichtshaar sneller als mannelijk te zien.

BRON Scientias

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like