Geen categorie

Dance Valley 2015

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De 21e editie van Dance Valley Festival was afgelopen zaterdag 1 augustus 2015 in Spaarnwoude. Wij hadden hier een winactie voor, maar uiteraard zijn we zelf ook gegaan. We moeten eerlijk toegeven, we zijn lang niet naar een festival geweest. Dus dat is altijd weer leuk om mee te maken.

Vlak voordat we gingen kregen we nog wat leuks met de post, oordopjes van Alpine. We hebben nog nooit met dopjes gefeest, dus was een mooie test om te proberen op Dance Valley. Vooral het kleine zwarte buisje (zie 4e foto) is handig. Daar kan je de 2 dopjes in meenemen en bewaren.

In 2010 waren we ook al keer geweest en in die 5 jaar moeten we zeggen dat er niet heel veel veranderd is aan het concept Dance Valley. Enige grote verandering is dat de munten nu uit een automaat komen en je niet meer naar een hokje moet om ze te halen. Wat ons ook heel erg opviel, en daar bedoelen we niets racistisch mee, dat het eigenlijk echt een Hollands feestje is. Het publiek is niet heel erg gemixt. Is ook geen probleem natuurlijk.

De muziek is eigenlijk opgedeeld in 2 genres, met natuurlijk iedereen hun subgenres. Dance en hardstyle. Zelf zijn we meer van de dance maar op z’n tijd kunnen we hardstyle ook wel waarderen. Wat we vooral fijn vonden aan het festival, het is niet super druk. Je kon overal goed bij, geen lange rijen, ook niet voor het belangrijkste, BIER. Alles was goed geregeld en de sfeer was super.

We hadden natuurlijk die ochtend oordopjes gekregen en toen we in de tent stonden bij The partysquad werd het tijd om ze te testen. We zeggen eerlijk, het is niet ons ding. We geloven graag dat het tegen gehoor beschadiging helpt en dat het beter voor je oren is. Maar wij vonden het juist lekkerder om de muziek beter en harder te horen dan dat het allemaal wat gedempt is. Het scheelt wel dat je mensen beter kunt horen als ze tegen je praten. Maar je moet alsnog hard terug praten omdat die ander geen dopjes heeft en die gaat dan ook weer schreeuwen, dat schiet dus niet echt op. Maar er zullen vast mensen zijn die er heel vrolijk van worden, maar voor ons hoeft het niet perse.

IMG_3268

Overall was het leuk om dit festival weer eens te bezoeken met lekkere muziek. Veel DJ’s draaien radio nummers, wat altijd goed aansluit bij het publiek. Maar het ook weer jammer maakt, je wilt echt knallers. Maar het blijft toch altijd jammer dat het zo prijzig is. Je betaalt 10 euro voor 3 muntjes, de tickets, vervoer er naar toe. Dat is ook de reden dat wij niet zo vaak naar festivals gaan. Hopelijk kunnen we volgend jaar een review schrijver over een ander festival wat heel hoog op ons lijstje staat: Tomorrowland!

We zijn benieuwd naar welke festivals jullie gaan? Laat het ons weten in de reacties hieronder op de Facebook post.

DANCE VALLEY 2015https://www.debaard.nl/dance-valley-2015/Leuk festival, maar veel veilige nummers (radio hits) en het…

Posted by DEBAARD.NL on vrijdag 7 augustus 2015

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like