Movies

De 5 verborgen parels van Netflix

Verborgen parels netflix
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wanneer je een echte Netflix-liefhebber bent, dan denk je misschien dat je alles wat de streamingdienst te bieden heeft wel zo’n beetje gezien hebt. Wij denken echter zeker te weten dat er nog flink wat verborgen parels tussen zitten die je nog niet gezien hebt. Alleen al omdat het films zijn die niet direct in de spotlight staan omdat ze niet direct bij een bepaalde smaak passen. Dat betekent dus ook dat je er via een andere weg achter moet komen welke films dat dan zijn. Bijgaand vind je dan ook 5 absolute toppers die nog niet bij iedereen bekend zijn.

1 Mustang

De Turkse cinema staat niet direct bekend als één van de grootste van de wereld. Wel heeft het recentelijk een aantal zeer waardevolle producties voortgebracht. Misschien wel de beste van allemaal is Mustang. Deze film gaat over vijf zusjes die wees zijn. Ze wonen bij hun oom en oma. Wanneer ze in het dorp gezien worden met de jongens uit het dorp worden ze onder huisarrest geplaatst en één-voor-één uitgehuwelijkt. Niet alle zussen willen aan dat log toegeven en er volgt een spannende strijd tussen de zussen enerzijds en oom en oma anderzijds. De vraag is dan natuurlijk wie zal winnen.

2 Train to Busan

De echte liefhebbers van de horror- en rampenfilms kennen deze natuurlijk al. Voor ieder ander zal deze Zuid-Koreaanse kijk op dit genre zeer verfrissend blijken. Zo sterk zelfs, dat door deze film nieuwe liefhebbers van het genre zijn ontdekt die altijd door vooroordelen en slechte voorbeelden het genre genegeerd hadden. In de trein van Seoel naar Busan breekt de hel los en zie daar maar eens uit te komen als treinpassagier. Een belangrijk pluspunt van deze film is dat de acteurs niet vaak voorbijkomen omdat ze nu eenmaal Koreaans zijn en je er dus lekker fris instapt.

3 Ip Man

Nog een genre dat misschien niet direct op een grote fanbase hoeft te rekenen. Het gaat dan over de Kung Fu-film. Dit genre was op zijn hoogtepunt in de tijd van Bruce Lee. Dat is dus al gauw 45 tot 50 jaar geleden. Dat sindsdien vooral Jackie Chan met slapstickvariaties op het genre de eer heeft hooggehouden zegt genoeg. Tussen al deze films door is echter ook een film enkele jaren geleden uitgekomen die wel gewoon mee kan met elke grote productie uit de eenentwintigste eeuw. Het gaat dan om Ip Man uit 2008. Kung Fu zoals het bedoeld is.

4 The Raid: Redemption

Een veel gehoorde ergernis als het gaat om de huidige filmbranche is dat de actiefilms zo ontzettend over de top zijn door de toevoeging van de ene computeranimatie na de andere. Dat is weleens anders geweest, bijvoorbeeld in de jaren tachtig van de twintigste eeuw, toen het genre op zijn hoogtepunt was. Een film met eigentijdse actie, maar trouw aan de stijl uit de hoogtijdagen van het genre, is The Raid. In tegenstelling tot de meeste films met een diepere betekenis in deze lijst is deze film vooral gewoon fijn om te kijken en te ontspannen. Dat is ook weleens nodig.

5 Moon

Wie gewoon een allround filmliefhebber is weet allang dat het genre van sciencefiction een wel heel bijzondere weg is ingeslagen in recente jaren. Er is immers geen genre dat zo geschikt is voor het uitbeelden van de strijd van de mens tegen krachten die haast niet te bestrijden zijn. Er is immers weinig te beginnen in je eentje of met een kleine crew in de ruimte. Dit geldt ook voor Moon. Daarin gaat het vooral om de inwendige strijd met zichzelf die een astronaut voelt. Een meesterwerk dat eigenlijk net iets te weinig erkenning heeft gekregen tot op heden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like