Lifestyle

De 6 lekkerste barbecuegerechten buiten het barbecueseizoen

De 6 lekkerste barbecuegerechten buiten het barbecueseizoen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Normaal gesproken werd van het late voorjaar tot het vroege najaar gebarbecued in Nederland. Die tijd is echter wel voorbij. Het aansteken van de BBQ is tegenwoordig eigenlijk het hele jaar door aantrekkelijk. Dat geldt al helemaal wanneer je ook nog eens de gerechten die je maakt aanpast aan het seizoen. Wil je eens echt wat bijzondere dingen maken in de winter? Dan is het goed om eens te bekijken welke gerechten het het best zullen doen. Deze zes zijn stuk voor stuk echte aanraders. Die ook nog eens door iedereen gemaakt kunnen worden.

1 Bacon en wortel

Een lekkere wintermaaltijd van de barbecue begint natuurlijk met een goed voorgerecht. Al is de wortel die in bacon gewikkeld is ook heel aantrekkelijk om te gebruiken als bijgerecht. Het leukste is het natuurlijk wanneer de wortels die je ervoor gebruikt zelf gekweekt zijn in de tuin. Mocht dan niet het geval zijn, dan kan je ze natuurlijk ook gewoon kopen in de winkel. Wil je het echt afmaken, dan maak je er ook een honingmosterdsausje bij waar je de wortels in kunt dippen. Meestal zijn ze na zo’n twintig minuten grillen op hun best en kan je ze serveren.

2 Nacho’s met gegrilde kip

Nacho’s kunnen eigenlijk altijd. Toch zal het je verrassen hoe goed ze smaken in de winter. Bovendien is kip altijd een aanrader. Wat nu als je die twee eens combineert in één winters gerecht dat je maakt op je barbecue. Veel meer dan een handje tortillachips, wat kaas en gekookte kip om te grillen. Wat vooral leuk is aan dit gerecht, is dat het zo gemakkelijk te delen is. Dat betekent dus dat het vooral ook geschikt is voor leuke feestjes in de wintermaanden. Zeker ook omdat je er weinig omkijken naar hebt tijdens het grillen. Zorg wel dat de kip goed gaar is.

3 Gehaktbommetjes

Winterse gerechten voor de barbecue bevatten meer groente dan zomerse gerechten, die juist meer op vlees gericht zijn. Gehaktbommetjes zoeken een mooie middenweg tussen beide. Je mengt gehakt met fijngesneden groente en wikkelt het mengsel in een ui. Vervolgens wikkel je er ook nog eens een lapje bacon omheen. Zo heb je dus alles in één en heb je dus alles wat de barbecue lekker maakt, maar ook alles wat in de winter zo aantrekkelijk is allemaal in één simpel gerecht verwerkt. Bovendien is het ook nog eens zo dat je er gemakkelijk je eigen draai aan kunt geven.

4 Gevuld stokbrood

De meest bekende vorm van het gevulde stokbrood is zonder twijfel het gehaktbrood. Er zijn echter natuurlijk wel ook allerlei andere mogelijke opties waar je iets mee kunt. Eigenlijk maakt het niet heel veel uit hoe je de vulling inricht. Gebruik kip in plaats van gehakt. Of laat het vlees in het geheel achterwege en ga voor een vegetarische variant. Dat is natuurlijk helemaal winters. Wel is het altijd belangrijk om te kiezen voor de juiste kaas die past bij de vulling. Hier gaat dan ook wel wat onderzoek in zitten. Zorg in ieder geval dat de smaken goed bij elkaar passen.

5 Gevulde aardappel

Wanneer je wat meer tijd hebt om in de voorbereiding te steken, dan doe je dat door eerst een aantal aardappels te koken. Die hol je vervolgens uit om ze te vullen met al het lekkers dat je kunt grillen. Denk bijvoorbeeld aan bacon, maar denk vooral ook aan allerlei groentes. Wat kaas, wat typische wintersauzen en natuurlijk wat kip of kalkoen maakt het helemaal compleet. Wanneer je aan het grillen toekomt, heb je binnen twintig minuten hele fijne gevulde aardappeltjes die je zo met de hand kunt eten. Let wel op dat het zeker in het begin flink warm kan zijn.

6 Cheddar

Je kunt natuurlijk ook voor wat simpele hapjes gaan wanneer je bezoek krijgt. Een goed voorbeeld hiervan is cheddarkaas. Dit kan je gewoon in blokjes snijden en er vervolgens gerookte kaas van maken. Natuurlijk is dit wel iets wat je alleen kunt maken wanneer je daadwerkelijk de gereedschappen hebt om je barbecue te gebruiken om te roken. Als expert en liefhebber kan het haast niet anders dan dat je die middelen in huis hebt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like