Geen categorie

De baard het blijft altijd een veel besproken onderwerp

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De baard het blijft altijd een veel besproken onderwerp. Tijdens sollicitaties, verjaardagen, en een avond stappen het gaat altijd wel een keer over jouw trots. Alles en iedereen heeft een mening over jouw mannelijkheid. De een vindt het helemaal niets en maakt je met de grond gelijk en de ander is jaloers op jouw baardgroei.

De afgelopen tijd maanden was de baart eventjes bij iedereen helemaal hip. Bekend en onbekend Nederland droeg een baard en wilde zich bij ons, de altijd dragende baardmannen, voegen. Helaas is er aan een trend ook een keerzijde. De echte baardmannen worden in een hoekje gezet en worden vergeleken met de 36 uur gamende buurman die drie haren op zijn kin heeft. Deze buurman, niets mis met hem, heeft niet een baard laten staan omdat hij dat mooi vind of omdat hij het lekker warm vindt, nee hij heeft het uit luiheid laten staan want World of Warcraft stopt niet. De trend is inmiddels weer een beetje gaan liggen en de na-apers hebben hun ouderwetse babybilletjes gezicht weer terug. Gelukkig zijn wij, weer wij en niet een van de velen. Een baard is geen trend een baard is een persoonlijkheid. Vrouwen glijden van hun stoel op onze baarden, kriebelen er graag door heen en stoppen er bloemetjes in.

Ja, het hebben van een baard is niet altijd prettig. Een baard, tegenwoordig is het een speciale doelgroep bij vele bedrijven. Maar wat schetsen zij van ons? Zij schetsen van ons dat wij oermannen, hippers en lui zijn. Je hoort het vaak, er is een nieuwe auto op de markt en deze is bedoeld voor saaie huismoeders. Omdat die doelgroep moeilijk te omschrijven is zeggen ze vaak: ‘Het tegenovergestelde van mannen met baarden’. Zijn wij zo doorzichtig? Zijn alle mannen met baarden in 1 hokje te plaatsen? Ik denk van niet en ik vind dat wij deze bedrijven een handje moeten helpen. Nou ja, niet alleen de bedrijven maar met name onszelf. Ik ben er wel klaar mee om geassocieerd te worden met heel baard lievend Nederland. Ik heb een baard omdat het mij een stoerdere en oudere look geeft. Daarnaast vind ik een kaal gezicht hetzelfde als een fiets zonder stuur. Vrij lastig fietsen zonder stuur, zo is mijn leven, vrij lastig zonder baard. Wat is jouw reden dat je (ooit) een baard hebt laten staan? Laat het in een reactie weten. Tag ook iemand waarvan jij vindt dat hij een baard hoort te laten staan. Sommige mannen verdienen een baard.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like