Baarden

De baard van Bartel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Deze televisie serie gaat over de reis van Bartel van Riet, maar de reden waarom wij hier aandacht aan besteden is omdat hij 100 dagen zonder scheerapparaat op reis gaat. Wij zijn benieuwd wat voor een baard hij heeft als die weer terug is.

De werelderfgoedlijst van Unesco telt 183 natuurwonderen, adembenemende en buitengewone voorbeelden van het beste dat Moeder Natuur heeft voorgebracht.

Maar voor Bartel Van Riet zijn er zeven die er echt uitspringen. Het zijn zeven locaties waar hij al zijn hele leven van droomt. Zeven mythische plaatsen op de wereldbol, een op elk werelddeel. Zeven natuurwonderen die hij met zijn eigen ogen wil zien.

En dus vertrekt hij voor honderd dagen, op avontuur. Langs de zeven natuurwonderen van zijn dromen. En zonder scheerapparaat.

Je ziet het resultaat van die tocht in De baard van Bartel, een achtdelige avonturenreeks met Bartel Van Riet in de hoofdrol. Bartel kiest een andere manier van reizen, weg van de platgetreden paden. Hij laat zich leiden door locals en neemt de prauw, het paard en de parachute als vervoersmiddel. Alles voor het ultieme gevoel van vrijheid, van onderweg zijn, op Bartels manier.

Hij neemt tijd voor onverwachte ontmoetingen en moet obstakels overwinnen om zijn zeven havens te bereiken. Hij zal alleen zijn, en moe. Hij zal soms feesten, en soms stil worden van wat  hij ziet. Waar Moeder Natuur uitpakt, daar wil Bartel naartoe.

En het moet nu, nu het nog kan. Want door de opwarming van de aarde zien de wereld en zijn wonderen er binnenkort wellicht compleet anders uit. Bartel maakt een stand van zaken op en kijkt hoe de toekomst van de aarde eruitziet.

Honderd dagen, drie maanden, zeven bestemmingen. Zijn tocht voert hem langs:

  • Ilulissat Icefjord in Groenland
  • De Grand Canyon in de Verenigde Saten
  • Monarch vlinderreservaat in Mexico
  • De Amazone in Brazilië
  • De Grote Migratie in Tanzania
  • De vulkanen van Kamchatka in Rusland
  • Great Barrier Reef in Australië

Bartel zal door zijn tocht langs de zeven natuurwonderen een bepaalde hoeveelheid CO2 uitstoten, niet in het minst door het transport van het ene continent naar het andere. Daarom schakelt hij de hulp in van een klimaatadviesbureau, dat hem zal vertellen  hoeveel zijn CO2-uitstoot bedroeg. Achteraf zal Bartel die uitstoot helemaal compenseren.

De baard van Bartel zie je ten vroegste in het najaar van 2013 op je scherm.

BRON een.be

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like