De Baard Van

De baard van Chiel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Chiel-BaardWat is je naam?

Chiel Weverling

Hoe oud ben je?

34

Wat doe je in het dagelijks leven?

Grafisch Vormgever en eigenaar bij Creatief Bureau De Hazen

www.dehazen.nl

Hoe lang heb je al een baard en waarom? 

Eigenlijk ben ik nooit een actieve scheerder geweest. In het begin probeerde ik het nog wel maar vanaf m’n zestiende liet ik hem groeien en scheerde ik me nog eenmaal in de drie/vier weken glad. Later werd ook dat teveel. Sinds een jaar of twee/drie laat ik een echte grote baard staan.

Heb je een baardenheld?

Bonnie ‘Prince’ Billy is eigenlijk de grootste baardheld. Vooral omdat hij zoveel verschillende baarden en lengtes heeft gehad.

Wat vinden je directe omgeving ervan? 

M’n vrienden vinden het eigenlijk allemaal oké en m’n vriendin kent me niet echt zonder baard. Van haar mag hij er dan ook niet af. Of m’n ouders er blij mee zijn is me niet geheel duidelijk. Ze geven er in ieder geval geen blijk van.

Hoe verzorg je je baard?

Eens in de zoveel tijd ga ik naar de heren van Strong Young Urban. Daarnaast hebben ze me een waxje gegeven maar dat gebruik ik eigenlijk zelden. Ik hou meer van een wilde baard en als hij een dag niet goed staat vind ik dat niet erg. Dat zal wel met de dag te maken hebben.

Wat betekent de baard voor je? 

De baard bepaald m’n gezicht. Ik kies voor een volle, ietwat slordige baard. Iets wat bij m’n persoonlijkheid past.

Wat vindt je van debaard.nl?

Er is op het internet een hele subcultuur rond baarden. Je merkt dat mensen zich er door verbonden voelen en dat is wel aardig. Ik denk dat er meer community in zou kunnen zitten. Waar mensen ervaringen of tips kunnen delen. Vanuit m’n beroep voel ik me verplicht te zeggen dat er qua vormgeving en techniek wel wat te verbeteren valt maar een kniesoor die daar op let.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Wat ik zei, tips en ervaringen van gebruikers zou welkom zijn.

Wil je nog iets kwijt over baarden? 

Dat ik af en toe vind dat mensen de baard teveel vormen. Ik zou meer wilde baarden willen zien. Maar daar is iedereen vrij in. Doe wat bij je past.

Interview

Wil jij hier ook een keer staan? Neem dan contact met ons op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like