De Baard Van

De baard van Duncan Tompkins

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Mijn naam is Duncan Tompkins

Hoe oud ben je?

ondanks dat veel mensen het in eerste instantie niet geloven of zouden denken, ben ik toch maar 19 jaartjes oud!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben student aan de Hogeschool Utrecht, en daar studeer ik verpleegkunde, de studie HBO-V

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik ben al aan het baarden sinds ongeveer zomer 2012, maar de huidige baard is van augustus 2013 😉

Met deze gift van geweldige gezichtshaar, waarom zou ik het niet doen! Het ziet er in mijn ogen supertof en natuurlijk ook mannelijk uit en past helemaal binnen de scene waar ik gek op ben.

Heb je een baardenheld?

Jazeker! Dat is de geweldige barbier Tim van der Steen!

Wat vindt de directe omgeving ervan?

Mijn familie moest, en moet nu nog een beetje, eraan wennen, die hebben liever het jonge koppie zonder baard, maar mijn vrienden/medestudenten/talloze vreemdelingen vinden het geweldig! Het mooiste is nog dat mijn vriendin er gek op is (zolang de snor niet te veel in de wegzit)!

Hoe verzorg je je baard?

Ik probeer hem zo goed mogelijk te verzorgen, al helemaal omdat de huid onder het haar erg droog kan worden en geïrriteerd kan raken. Ik gebruik Mr. Natty FFS beardsoap, Damn Good Soap Company baardolie en af en toe een beetje Coifette baardbalm. Vooral de zeep en de olie ben ik gek op, geven me een fris gevoel en ruiken heerlijk!

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja, welke?

Ja dat ben ik zeker, dan heb ik het natuurlijk over het pareltje van Amsterdam, Barber Amsterdam.

Ik ben daar een aantal maanden geleden door Tim uitgenodigd langs te komen voor een baardtrim, nu kom ik er regelmatig voor trims, supplies en ik laat mijn haar er sinds kort ook knippen, erg tevreden over!

Ik wil nog wel erg graag een keer langs bij Schorem Rotterdam, maar meer voor het idee en de sfeer, mijn barberzaakje blijft Barber Amsterdam.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

In één woord fantastisch. Ze hebben twee vestigingen, eentje binnen de winkel hutspot en een losse aan de kant van de haarlemmerdijk en beide hebben een toffe en aangename sfeer. Een plek waar je geschoren en geknipt wilt worden onder het genot van een drankje en een praatje met de geweldige crew die daar werkt.

Wat betekent de baard voor je?

Mijn baard betekent veel voor me. Binnen mijn kring kenmerkt het wie ik ben. Iedereen weet op school van ‘die jongen met de baard’ (al helemaal omdat het de faculteit gezondheidszorg is en er niemand een baard heeft) en ik word sneller herkent door bijvoorbeeld winkelmedewerkers, wat altijd zorgt voor een gezellig gesprek. Ook bied het op de een of andere manier een bepaalde zelfvertrouwen omdat het toch stoer voelt, ondanks dat ik veel vaker als voorheen (en niet altijd op een leuke manier) wordt nagekeken. Maar dat komt neer op een kwestie van negeren, de mensen die het leuk vinden lachen naar me of zeggen er iets leuks over!

Wat vind je van debaard.nl

debaard.nl vind ik een erg tof concept. Tips geven over baarden, supergoed idee. Eigen webshop met baardproducten, vet. Barbershop weergave van Nederland, ideaal! Doorgaan dus.

Wat zou je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Jullie zijn goed bezig, er valt weinig aan toe te voegen! Misschien wat meer baardproducten, zoals die houten comb, maar dat zal binnenkort wel uitbreiden.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Mannen die een baard rocken, niet afscheren als het ‘niet meer in is’ binnenkort, gewoon blijven houden en er awesome uitzien!

~‘Sexy women have curves and real men have beards’~

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like