De Baard Van

De baard van een agent

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week hebben plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag de baard van een agent.

Wat is je naam?

Wegens privacy redenen kunnen we de naam niet noemen, vandaar de baard van een agent

Hoe oud ben je?

36 winters jong

Wat doe je in het dagelijks leven?

Liefhebbend man, enthousiast vader, muziekliefhebber en wereldreiziger. Tussendoor rijd ik zoveel mogelijk op de motor voor volk en vaderland.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

De eerste pogingen tot een baard deed ik toen ik werkte bij de Landmacht (ergens eind vorige eeuw). Kostte me een hoop geld, ik stond ongeschoren op appél, en dan kreeg je een zogenaamde douw. Sinds een jaar of tien een kort baardje. Deze baard(lengte) heb ik sinds 2013.

Heb je een baardenheld?

Tot mijn baard de huidige lengte had gehaald keek ik baardtechnisch wel heel erg op tegen Sinterklaas, Ben Caplan, Jan, Piet, Joris en Corneel. Nu ben ik mijn eigen voorbeeld.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Hoe langer de baard hoe groter het verschil van mening. De stoppelbaard is nog geaccepteerd bij de twijfelaars. Nu zijn de meningen uitgesprokener. Maar ik hoor voornamelijk positieve geluiden, het kan ook zijn dat ze niets meer durfen te zeggen. De boefjes op straat geven mij al een jaar of 10 de bijnaam ‘Abraham’, zo’n beetje het grootste compliment dat ze me kunnen geven.

Hoe verzorg je je baard?

Door het te laten groeien, regelmatig te (laten) verzorgen, trimmen, goed wassen en voorzien van olie. Onderschat de liefde die ik er in stop ook niet.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Mijn vaste barbier is Erwin van Pappa’s (Utrecht).

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Goed! Ondanks alle mannelijkheid dat om m’n baard heen hangt kan ik mij daar toch even als een vrouw laten vertroetelen op de barbiersstoel met kwasten, schuim, espresso, geurende doeken, aluin en scherp staal.

Wat betekent de baard voor je?

Het is haar dat uit mij groeit. Een leuk iets om mij te kunnen onderscheiden. Maar ik zal, hoewel de omgeving daar anders over denkt, niet mijn volledige identiteit aan dat kinhaar hangen.

Wat vind je van debaard.nl?

Leuk initiatief en inspirerende verzamelplaats van baarden.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Niet veel aan te merken. Probeer vooral leuk nieuws te brengen en baarden in beeld te brengen. Houd wel een gezonde balans tussen commercie en baardennieuws.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Baardlozen: laat het eens wat langer groeien dan drie dagen. Dat jeuken gaat echt stoppen, en je partner vind langer haar echt veel fijner dan die stoppels. Give it a try!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like