De Baard Van

De baard van Emiel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Emiel de Jager

Hoe oud ben je?

31

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Grafisch Vormgever bij Anytime

Hoe lang heb je al een baard en waarom? 

Waarom niet? Ik heb een mooie baardgroei en een mooie kleur, al zeg ik het zelf. Ik ben van mening dat je baard net zo’n eerste indruk kan maken als een kapsel. En echte mannen hebben een baard! Ik heb hem al sinds ik baardgroei heb. Maar de lengte heeft nogal gevariëerd. Ik heb hem veel getrimt tot een paar milimeter maar helemaal eraf heb ik nooit fijn gevonden. De laatste paar jaar draag ik hem wat langer en sinds begin dit jaar laat ik hem helemaal groeien. Mag nog wel wat langer ook. Toch?

Heb je een baardenheld?

Niet echt een held. Ik ben wel onder de indruk van veel baarden. Maar als ik er 1 moet noemen: Johnny Harrington (Als ik op mannen viel.. . poe, wat prachtig dat rood!)

Wat vinden je directe omgeving ervan? 

Ik en m’n vriendin vinden hem prachtig maar m’n werkgever ziet hem het liefst in de wasbak liggen haha! Laatst werd ik in de supermarkt aangesproken door een wildvreemde die even wilde zeggen dat ‘ie hem erg mooi vond! Gekkigheid.

Hoe verzorg je je baard?

Klinkt misschien gek, maar als ‘ie langer wordt dan 1cm moet je er echt iets mee gaan doen. Tenminste, die van mij wordt dan stug en droog. Dan kan het soms voelen alsof je de hele dag een strakke pet op hebt gehad en je haar te strak heeft gezeten.

Elke ochtend als ik onder de douche vandaan kom, doe ik er een beetje Moroccanoil in (pik ik van m’n vriendin, die slaapt dan toch nog, ’t is duur spul!). Dat is niet te vet maar maakt het wel lekker zacht. En m’n rode gloed gaat dan mooi glimmen. ’s Avonds kam ik hem vaak. Onder m’n kaak naar voren en vanaf m’n snor naar beneden om hem in vorm te laten groeien. En hier en daar bij snoeien natuurlijk.

Wat betekent de baard voor je? 

Ik merk dat ik, nu ‘ie langer wordt, dat gevoel ontwikkel wat Simson (van Delila) had met zijn haar: “Nee! Haal het er niet af!! Dan raak ik m’n krachten kwijt”

Simson

Wat vindt je van debaard.nl?

Ik vind vaak de weetjes erg leuk om te lezen, en laatst bijvoorbeeld die Barbershop in Disneyland! Hoe cool, is dat!

Wil je nog iets kwijt over baarden? 

Shaving is for pussies!

Interview

Wil jij hier ook een keer staan? Neem dan contact met ons op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like