De Baard Van

De baard van Hoof

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Ruud van Wijngaarden, ook bekend als Hoof.

 

Hoe oud ben je?

45

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Een evoluërende mix tussen communicatie in al haar facetten en business en informatie analyse, voor het eerst aan ‘klantzijde’ na een jaar of 23 bij reclame-/communicatiebureaus (waaronder een die ik zelf startte) als copywriter, art director, conceptdenker en beeldmaker.

 

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Qua ringbaard-varianten al minstens 10 jaar, maar sinds een jaar of 3 nooit meer een clean shave. Ik kan mezelf niet meer zonder voorstellen. Het wordt toch je gezicht. En met dat het is hoe je jezelf graag ziet, wordt het ook hoe iedereen je kent. Een baard draag je voor jezelf, zeker als je er jezelf mee voelt. Natuurlijk helpt het als het tot groot enthousiasme leidt. En zeker sinds ik de rest van mijn hoof scheer (sinds een jaar of 2), ben ik een bewuste baarddrager (BBD’er).

 

Heb je een baardenheld?

Ik selecteer mensen niet op haargroei, maar als ik een held met een baard zou moeten noemen, zou het James Randi zijn. Mijn baardheldin is avapainter @LiQueAngel (van www.Galerique.nl) die me vereeuwigde op een prachtig schilderij dat ik overal als avatar gebruik. Ik gebruik het beeld eigenlijk als een merkbeeld. Door haar kan ik nooit meer zonder baard door het leven.

 

Wat vinden je directe omgeving ervan?

De verdwaalde observatie dat ik er jonger uit zou zien zonder daargelaten, en de enkeling(e) die het vindt prikken, zijn de reacties slechts positief. Voor wat betreft de weinigen wiens oordeel ik me laat raken, valt vooral instemming en opgetogenheid mij ten deel.

 

Hoe verzorg je je baard?

Minstens eenmaal per week werk ik de contouren bij. Eén keer in de 2 á 3 weken gaat de trimmer er overheen. Tegelijk met het scheermes over mijn hoofd. Na het trimmen voorzie ik mijn baard van conditioner, zo lang ik bezig ben met ander lichaamshaar. Zo voorkom ik dat de kortgeschoren haren voor irritatie zorgen.

 

Wat betekent de baard voor je?

Het is, met dat je er aandacht aan besteed en je er nadrukkelijk mee manifesteert, je gezicht. Niet zonodig een statement over masculiniteit of oergevoelens. Maar wel een zichtbaar teken dat je blijkbaar aandacht besteedt aan je voorkomen en daarin een keuze maakt. En zoals ik zei, ik kan me mezelf niet meer voorstellen zonder. En ja, ik heb twee shirts en een hemd met ‘Shaving Is For Pussies’. Staat mooi bij een verzorgde baard en een glimmend hoofd 🙂

 

Wat vindt je van debaard.nl?

Ik vind het mooi dat er aandacht is voor het krachtige potentieel van een goeie baard. Alle varianten die langskomen en de trotse dragers ervan inspireren toch. Ondanks dat ik meer ben dan mijn baard, is mijn baard meer mij dan ik zonder zou zijn. En voelt het als thuiskomen, tussen mensen die over deze bewuste profilering lezen, schrijven en nadenken.

 

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Meer BBBD’ers mag, op zich (Bekende Bewuste Baarddragers) en liefst ook artikelen waaruit blijkt dat het niet slechts een trendy accessoire is, maar een haardracht van alle tijden.

 

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Een baard is meer dan haar dat uit je hoofd groeit. Een baard staat. Als een huis. En de mensen die mij het meest aan het hart gaan, wonen daar graag. Ik hoef niet zonodig bij clubjes te horen, maar een baarddrager ben ik 24 uur per dag.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like